Σε άμεσο κίνδυνο πλέον μπαίνει η υγεία στην Ικαρία και στους Φούρνους, καθώς το μοναδικό νοσοκομείο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των χιλιάδων κατοίκων των δύο νησιών, το μόνο που διαθέτει είναι πια μία γιατρός γενικής ιατρικής που καλείται μόνη της να τα βγάλει πέρα!

Οι κάτοικοι της Ικαρίας, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου (ΣΕΝΙ) αλλά και η ΕΛΜΕ του νησιού έχουν κάνει πολλές κινητοποιήσεις για την εγκατάλειψη της πολιτείας και το στοχευμένο «λουκέτο» με τελευταία τη μαζική συμμετοχή υγειονομικών, εργαζομένων και κατοίκων του νησιού που πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Όσοι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και έρχονται στο νοσοκομείο καλούνται να υπογράψουν υποχρεωτικά έγγραφο στο οποίο δηλώνουν ότι «αναλαμβάνουν την ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλοκή» και για ό,τι συμβεί!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής υποβάθμισης και των αναστολών που αποφάσισε η κυβέρνηση για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβόλια αφού αφαίρεσε άλλους 27 εργαζόμενους από το νοσοκομείο. 

Προφανώς η κυβέρνηση επιχειρεί να προχωρήσει στο σχεδιασμό της για την συγχώνευση με το νοσοκομείο της Σάμου.

Και για να μην έχει κανείς καμιά αμφιβολία  για την κυβερνητική πολιτική και στο χώρο της υγείας σημειώνουμε ότι το διαγνωστικό κέντρο που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο και αποτελεί υποκατάστημα μεγάλης επιχειρηματικής «αλυσίδας» κάνει χρυσές δουλειές…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το