Μέσα σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας και πίστης στην υπόθεση του κομμουνιστικού κινήματος και για τη δυνατότητα εκπλήρωσης των πολιτικών στόχων και την προώθηση των γενικότερων σκοπών του Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σαββάτο, 28 Μάη στην Αθήνα, η πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Μ-Λ ΚΚΕ.

   Ύστερα από μια ζωντανή, μεστή και δημιουργική διαδικασία, με τις τοποθετήσεις δεκάδων συντρόφων να διαπνέονται από ένα υψηλό αίσθημα ευθύ­νης, απαιτητικότητας και προσφοράς, οι Θέσεις της ΚΕ ψηφίστηκαν ομόφωνα, εξοπλίζοντας το Μ-Λ ΚΚΕ να προ­χωρήσει αποφα­σιστικά μπροστά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την εργατική τάξη και το λαό μας.

Η ιδιαίτερα πετυχημένη κατάληξη των εργασιών της πανελλαδικής Συνδιάσκεψης ήταν το επιστέγασμα όλης της δουλειάς που προηγήθηκε από τη δημοσίευση των θέσεων της ΚΕ. Μια δουλειά που πέρα από τον ουσιαστικό και γόνιμο εσωκομματικό διάλογο, περιελάμβανε επιτυχημένες πολιτικές εκδηλώσεις στη Αθήνα, στον Πειραιά και σε πόλεις της περιφέρειας για την παρουσίαση των θέσεων της ΚΕ. Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν μέλη του κόμματος και της νεολαίας απ’ όλες τις οργανώσεις της χώρας, καθώς και  προσκεκλημένοι σύντροφοι με τους οποίους το Μ-Λ ΚΚΕ συμπορεύεται στα μέτωπα του λαϊκού αγώνα.

Αφού στην αρχή πήραν τη θέση τους στο Προεδρείο οι σύντροφοι Άκης Αδαμόπουλος, Ιωσήφ Σταυρίδης, Βαγγέλης Γράβος και οι συντρόφισσες Κατερίνα Πετράκη και Μυρτώ Σουλιώτη και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους συντρόφους και συναγωνιστές μας που έφυγαν στο διάστημα από το προηγούμενο κομματικό σώμα, το 6ο Συνέδριο, το Μάη του 2018, και ακούστηκε ο ύμνος της Διεθνούς, ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης. Το άνοιγμα των εργασιών της Συνδιάσκεψης έγινε από το σύντροφο Πέτρο Κουφοβασίλη. Στη συνέχεια εκ μέρους της ΚΕ εισηγήθηκαν ο σύντροφος Αντώνης Παπαδόπουλος  για τη διεθνή και εσωτερική πολιτική κατάσταση και ο σύντροφος Δημήτρης Κοντοφάκας  για την κομματική οικοδόμηση και τα οργανωτικά καθήκοντα.

Στη συνέχεια δεκάδες σύνεδροι ανέβηκαν στο βήμα για να αναπτύξουν τις απόψεις τους πάνω στις Θέσεις της ΚΕ, θίγοντας μια σειρά καίρια  πολιτικά ζητήματα, όσο και ζητήματα που αφορούν την παρέμβασή μας στους συνδικαλιστικούς χώρους, στα μέτωπα πάλης και για το άπλωμα της επιρροής και την οργανωτική ανάπτυξη του κόμματος. Έγινε μια πλούσια, ουσιαστική συζήτηση στην οποία πήραν μέρος παλιοί και νέοι σύντροφοι από όλες τις οργανώσεις της Αθήνας και της επαρχίας, κατατέθηκαν κριτικές και αυτοκριτικές παρατηρήσεις, επισημάνσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση των αδυναμιών και ελλείψεων, για τη βελτίωση της δράσης του κόμματος και της νεολαίας την επόμενη περίοδο. Ιδιαίτερα θετική αίσθηση προκάλεσαν οι ομιλίες των συντρόφων της νεολαίας δημιουργώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας σ’ όλο το κομματικό σώμα. Το σύνολο των ομιλιών χαρακτηρίστηκε από τη σύμπνοια στους στόχους του Μ-Λ ΚΚΕ και για το πώς μπορούν να προωθηθούν, από τη διάθεση και τη θέληση όλων των κομματικών δυνάμεων να συμβάλουν στην εκπλήρωση των καθηκόντων που τέθηκαν. Το κλείσιμο  της συζήτησης έκανε ο σ. Αντώνης Παπαδόπουλος απαντώντας σε μια σειρά ζητήματα που τέθηκαν. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ομόφωνη υπερψήφιση των θέσεων της ΚΕ από το σύνολο του σώματος, πιστοποιώντας το υψηλό επίπεδο ιδεολογικοπολιτικής ενότητας και συσπείρωσης των μελών του κόμματος γύρω από την ιδεολογικοπολιτική του γραμμή. 

Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το