Η αυξητική τάση των θανάτων από τις 15 Νοέμβρη συμπίπτει χρονικά με το γεγονός ότι μειώθηκαν στο ελάχιστο οι κενές κλίνες στις ΜΕΘ-COVID. Στη συνέχεια, από τις 21 Νοέμβρη, η παγίωση των καθημερινών θανάτων γύρω στους 100 οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν πια κενές κλίνες σε ΜΕΘ-COVID, αφού και οι κενές κλίνες σε μη covid ΜΕΘ μετατράπηκαν σε κλίνες covid. Eτσι, εισάγονται ασθενείς και παραμένουν μαζικά σε απλές κλίνες covid-19 όλων των νοσοκομείων της χώρας (και όχι μόνο στα νοσοκομεία αναφοράς).

Απόρροια της μαζικής εισαγωγής ασθενών covid-19 σε απλές κλίνες είναι να καταλήγουν μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας. Να πεθαίνουν δηλαδή οι άνθρωποι σαν τα σκυλιά, αφού οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν έχουν τα μέσα για να τους προσφέρουν βοήθεια, λόγω της πλήρους αποδιοργάνωσης του ΕΣΥ, της έλλειψης ακόμη και αναπνευστήρων και άλλων απαραίτητων μέσων.

Δεν κιτρινίζουμε. Οπως το θερμόμετρο δε δημιουργεί αλλά καταγράφει τη θερμοκρασία, έτσι και εμείς δεν κατασκευάζουμε γεγονότα, αλλά καταγράφουμε πραγματικά γεγονότα και αναλύουμε τι κρύβεται πίσω απ’ αυτά.

Οι απλές κλίνες covid-19 βρίσκονται στους θαλάμους όπου πριν την πανδημία νοσηλεύονταν ασθενείς που έπασχαν από άλλες ασθένειες. Το ελάχιστο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, που τραβάει εφημερίες 32 ωρών και βάλε, κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους ασθενείς. Το συμπέρασμά μας είναι ότι από τις 15 Νοέμβρη, που άρχισε η εισαγωγή βαρέων κρουσμάτων covid-19 σε απλές κλίνες, επειδή δεν υπήρχαν πια κλίνες στις ΜΕΘ, φαινόμενο που στη συνέχεια γενικεύτηκε, είχε ως αποτέλεσμα να καταλήγει μέσα σε λίγες ημέρες η συντριπτική πλειονότητα αυτών των ασθενών.

Είναι προφανές ότι, από τη στιγμή που δεν είχαν Μητρώο Ασθενών, όπως αποκαλύψαμε, είναι επόμενο να μην καταγράφονται όλα τα κρούσματα. Μιλάμε γι’ αυτά που προέρχονται από τεστ του ΕΟΔΥ και των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ενώ τα τεστ που διεξάγονται από τους εμπόρους της υγείας και αφορούν όχι μόνο ανθρώπους που προσφεύγουν ατομικά, αλλά και από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, δεν καταγράφονται στο σύνολό τους. Θυμίζουμε ότι στο έγγραφο που αποκαλύψαμε ομολογούν ότι δεν κατέγραφαν καν τα θετικά κρούσματα που έβρισκαν με τα αναξιόπιστα rapid test.

Θυμίζουμε ακόμη, ότι η παθολόγος-εντατικολόγος Χριστίνα Κυδώνα,  η οποία είχε οριστεί από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης υπεύθυνη για όλους τους θαλάμους με απλές κλίνες covid-19, ανάμεσα στ’ άλλα είχε αποκαλύψει ότι για να δημιουργηθούν άδειες κλίνες για την επόμενη εφημερία, αναγκάζονταν να δώσουν εξιτήρια σε προσβληθέντες από τον κοροναϊό και ότι ζητούσαν να βρεθούν ξενοδοχεία, για να συνεχιστεί η καραντίνα μέχρις ότου αποθεραπευθούν, και μετά να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ομως αυτό το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση -προφανώς και από την κυβέρνηση- με αποτέλεσμα οι ασθενείς να επιστρέφουν στα σπίτια τους και να συνεχίζει να ανακυκλώνεται η μετάδοση του κορονοϊού. Η διοίκηση του νοσοκομείου, με Δελτίο Τύπου, ισχυρίστηκε μεν ότι τα πάντα βαίνουν καλώς στο «Ιπποκράτειο», δεν τόλμησε όμως να διαψεύσει την γιατρό, που με τη θαρραλέα στάση της συνέβαλε στο να δημοσιοποιηθεί η κατάσταση που επικρατεί πραγματικά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όσον αφορά την πανδημία του κοροναϊού.

Με τα στοιχεία που ο ΕΟΔΥ δίνει με τις περιβόητες ημερήσιες εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης φτάξαμε τους δύο Πίνακες που δημοσιεύουμε.

Στον Πίνακα 1 αρχίζουμε από τις 7 Νοέμβρη που ξεκίνησε το κυβερνητικό (κάθε άλλο παρά καθολικό) Lockdown. Βλέπουμε ότι την πρώτη βδομάδα του Lockdown οι νεκροί ήταν μεν σε καθημερινή βάση περισσότεροι από τους νεκρούς των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά κινούνταν σε επίπεδα μεταξύ 34 μέχρι 50 νεκρών την ημέρα, που είναι χαμηλότερα από τα επίπεδα που παγιώθηκαν από τις 21 του Νοέμβρη. Την πρώτη εβδομάδα του Lockdown οι νεκροί ήταν σε αυτά τα επίπεδα γιατί υπήρχαν ακόμη άδειες κλίνες σε ΜΕΘ. Τη δεύτερη εβδομάδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη -μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους- έχασε τη μπάλα. Εδωσε εντολή στους διευθυντές των κλινικών που επόπτευαν τους θαλάμους με απλές κλίνες covid-19 να στέλνουν όλα τα περιστατικά σε αυτές τις κλίνες. Και όχι μόνον αυτό. Επειδή οι θάλαμοι αυτοί πληρώνονταν γρήγορα στις εφημερίες των νοσοκομείων, τους είχαν δώσει εντολή να δίνουν εξιτήριο σε ασθενείς για το σπίτι τους, χωρίς αυτοί να έχουν αναρρώσει, προκειμένου να εξασφαλίζουν κρεβάτια για τις νέες εφημερίες. Αυτή η κίνηση είχε και θα έχει ως αποτέλεσμα να ανακυκλώνεται η μετάδοση του κοροναϊού.

Ενώ σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας Κοντοζαμάνη, στις 2 Νοέμβρη οι ΜΕΘ-COVID ήταν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 331 και οι άδειες κλίνες στις μη covid ΜΕΘ ήταν 26 στην Αττική και 24 στη Θεσσαλονίκη, από τον Πίνακα 2 προκύπτει ότι ο ΕΟΔΥ, με κυβερνητική εντολή, εμφανίζει πολύ φουσκωμένους τους αριθμούς των ΜΕΘ-COVID. Εφτασε στο σημείο, στην περιβόητη έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης στις 3 Δεκέμβρη, να ισχυριστεί ότι ήταν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 622 ασθενείς!

Η κυβέρνηση έκανε αυτή τη χοντροκομμένη αλχημεία μέσω του ΕΟΔΥ για να κρύψει το γεγονός ότι οι βαριά νοσούντες από τον κοροναϊό οδηγούνται μαζικά σε απλές κλίνες και όχι σε ΜΕΘ, ότι δεν υπάρχουν πια αναπτευστήρες και άλλα απαραίτητα μέσα για μια στοιχειώδη περίθαλψη και γι’ αυτό αυτοί που πεθαίνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες -και για ελάχιστες ημέρες πριν καταλήξουν- και όχι σε κλίνες ΜΕΘ. Μολονότι συμβαίνει αυτό, η κυβέρνηση συνεχίζει το χαβά τηςνα στέλνει τους βαριά νοσούντες σε απλές κλίνες!

Διαπιστώνουμε ακόμη από τον Πίνακα 2, ότι και τις ημέρες που τα κρούσματα που δηλώνονται από τον ΕΟΔΥ (ιδιαίτερα Κυριακή και Δευτέρα) είναι σχετικά λιγότερα, οι νεκροί είναι ψηλά. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ασθενείς στις απλές κλίνες covid-19 καταλήγουν γρήγορα και δεν μπορούν να τους κατανείμουν, όπως μπορούν να το κάνουν με τις ΜΕΘ, που μπορούν να κατανέμουν τους θανόντες σε διαφορετικές ημέρες. Και βέβαια, στις ΜΕΘ είναι λογικό να παρατείνεται, έστω και μηχανικά, η ζωή του ασθενούς.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι ο βαριά ασθενής, αν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, έχει πιθανότητες να κερδίσει τη μάχη της ζωής, ενώ σε μια απλή κλίνη είναι χαμένος από χέρι και το «μοιραίο» επέρχεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Χωρίς αναπνευστήρες στις κλίνες τα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Δεν κινδυνολογούμε, ούτε στηριζόμαστε μόνο σε καταγγελίες των μάχιμων γιατρών του ΕΣΥ και των Ενώσεών τους, που βιώνουν το δράμα των βαριά νοσούντων ασθενών τους, που γίνεται δικό τους δράμα. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι οι γιατροί του ΕΣΥ λένε την αλήθεια, όμως όταν έχουμε να αντιπαλέψουμε τα ψέματα της κυβέρνησης και των κολαούζων της είμαστε υποχρεωμένοι να καταφύγουμε και στο νόμο 4753/18.11.2020, που στο άρθρο 48 παρ. 1 αναφέρει ότι το ΙΦΕΤ ΑΕ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας) πρέπει να προκηρύξει με συνοπτικές διαδικασίες, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, διαγωνισμό για την προμήθεια αναπνευστήρων, παγίου εξοπλισμού κλινών κ.ά. Παραθέτουμε αυτή τη διάταξη (η έμφαση δική μας):

Αρθρο 48 – Ζητήματα δημοσίων συμβάσεων για κάλυψη εκτάκτων αναγκών σε εξοπλισμό νοσηλείας και παροχή υπηρεσιών

  1. Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και έως και την 28η.2.2021, η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας Α.Ε.» (ΙΦΕΤ Α.Ε.) δύναται, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων, πλην αυτών που ενσωματώνουν ενωσιακό δίκαιο και των διατάξεων περί σκοπού της ΙΦΕΤ Α.Ε., να απευθύνει πρόσκληση για την αγορά ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού για θεραπεία και νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού που ενδέχεται να χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή σε μονάδες αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) σε δημόσιες δομές υγείας για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού. Ειδικός νοσοκομειακός εξοπλισμός που εμπίπτει στη διαδικασία προμήθειας του παρόντος ενόψει της ενεστώσας έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας, είναι αναπνευστήρες, κλίνες νοσηλείας, πάγιος εξοπλισμός κλινώνμόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών ενδείξεων, κλειστά κυκλώματα αναρρόφησης και αναγκαία ιατροτεχνολογικά προϊόντα συνοδά προς τη λειτουργία αναπνευστήρων. Η πρόσκληση αναρτάται μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας για χρονικό διάστημα τριών (3) ημερών και δύναται να απευθύνεται σε κάθε επιχείρηση πώλησης και διάθεσης του ανωτέρω εξοπλισμού και παροχής υπηρεσιών. Οι συμβάσεις συνάπτονται με σκοπό την αγορά ικανών ποσοτήτων με κριτήριο χαμηλότερης τιμής μεταξύ των άμεσα διαθέσιμων προϊόντων και υπηρεσιών κατά παρέκκλιση της υποπαρ. 1.1.3 του άρθρου 25 του ν. 4472/2017 (Α’ 74).

Στις 18 Νοέμβρη, λοιπόν, με την πανδημία να θερίζει, με εκατόμβες νεκρών πλέον, με τις κλίνες ΜΕΘ να έχουν εξαφανιστεί και με τους βαριά νοσούντες ασθενείς covid να διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους, η κυβέρνηση θυμάται να νομοθετήσει για την ανάγκη επείγουσας προμήθειας αναπνευστήρων και λοιπών μέσων, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων! Κατά τα άλλα, «η χώρα ήταν απόλυτα προετοιμασμένη»…

Χθες (6 Δεκέμβρη) καταφύγαμε στην ιστοσελίδα του ΙΦΕΤ ΑΕ για να δούμε αν προκήρυξε διαγωνισμό για την κατά παρέκκλιση προμήθεια των μέσων που αναφέρονται στη διάταξη που νομοθετήθηκε. Δεν έχει ακόμα προκηρυχτεί κανένας διαγωνισμός! Κι ας στενάζουν οι βαριά νοσούντες ασθενείς σε απλές κλίνες κι ας βγάζουν κραυγές αγωνίας οι γιατροί και οι νοσηλευτές των νοσοκομείων του ΕΣΥ, που αισθάνονται ανήμποροι να βοηθήσουν τους ασθενείς και τους βλέπουν να πεθαίνουν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι.

Αντικαθιστούν με (αναξιόπιστα) rapid test τα (μόνα αξιόπιστα) μοριακά τεστ

Είναι γνωστό ότι τα μόνα αξιόπιστα τεστ είναι τα μοριακά και όχι τα rapid test, που σε μεγάλο ποσοστό «χάνουν» θετικά δείγματα και βγάζουν ψευδώς αρνητικούς φορείς του κοροναϊού. Θυμίζουμε ότι αυτό το έλεγε δημόσια και ο «ενσωματωμένος» λοιμωξιολόγος Τσιόδρας, στον πρώτο γύρο της πανδημίας.

Παρολαυτά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε τη μαζική χρήση rapid test ακόμη και στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων του ΕΣΥ, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και λόγω της στενής επαφής και με βαριά νοσούντες από covid-19 έχει δει σημαντικό τμήμα του να πλήττεται από τον κοροναϊό, ενώ έχει θρηνήσει και νεκρούς. Αντί να αυξήσει τη δυνατότητα διεξαγωγής μοριακών τεστ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε στη μαζική αγορά rapid test. Συγκεκριμένα, το ΙΦΕΤ ΑΕ, που είναι θυγατρική του ΕΟΦ, προκήρυξε δύο διαγωνισμούς προμήθειας συνολικά 2.800.000 rapid test. Στις 23 Σεπτέμβρη 800.000 και στις 4 Νοέμβρη 2.000.000 τεστ!

Σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο, ο ΕΟΔΥ, η 4η ΥΠΕ και η 2η ΥΠΕ προκήρυξαν διαγωνισμούς για την προμήθεια 156.200 αντιδραστηρίων για τη διενέργεια μοριακών τεστ. Μόλις το 5,58% των rapid test!

Τη μερίδα του λέοντος προμηθεύτηκε η 2η ΥΠΕ. Συγκεκριμένα, με το διαγωνισμό που προκηρύχτηκε προβλέφθηκε για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» η αγορά 60.000 αντιδραστηρίων για τη διενέργεια μοριακών τεστ για τέσσερις μήνες και για το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» 40.000 «κιτ» για τέσσερις μήνες. Η 4η ΥΠΕ προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια 41.500 «κιτ» μοριακών τεστ από τα 13 Γενικά Νοσοκομεία των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο ΕΟΔΥ προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια 14.700 αντιδραστηρίων για τη διεξαγωγή μοριακών τεστ.

Με μια επαίσχυντη και εκπρόθεσμη τροπολογία, που υπογράφουν ο Κικίλιας και άλλοι εννιά υπουργοί (ενσωματώνεται στο νόμο 4745 ως άρθρα 80 έως 90 – είναι ο νόμος που τροποποιεί το «νόμο Κατσέλη» 3869/2010 για τα χρέη των φυσικών προσώπων και για την πρώτη κατοικία) μπαίνει η ταφόπλακα στο μοριακό τεστ, το μοναδικό αξιόπιστο για την ανίχνευση του κοροναϊού. Η ανατροπή ως προς τη χρήση των τεστ για τη διάγνωση του κοροναϊού προβλέπεται στο άρθρο 88 παρ. 2 αυτού του νόμου και διακηρύσσεται και στην παράγραφο Α7 της Εκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σελίδα 54), που συνοδεύει τη ντροπολογία (η έμφαση δική μας):

«Επανακαθορίζεται το είδος ελέγχων για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού COVID-19. Συγκεκριμένα χρησιμοποιείται εφεξής η διαδικασία ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARSCOV-2 (rapid test) έναντι των μοριακών ελέγχων που ισχύει σήμερα».

 Τα θετικά αποτελέσματα στα rapid test δεν καταγράφονταν και έτσι η κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ μείωναν σημαντικά τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων. Ομως δεν είναι μόνον αυτό.

Τα rapid test είναι πολύ επισφαλή, γιατί μεγάλο ποσοστό τους δίνει αποτέλεσμα ψευδώς αρνητικό. Ομως δεν είναι μόνον αυτό.

Τα ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα καλλιεργούν σε τμήματα του ελληνικού λαού την ψευδαίσθηση ότι είναι υγιή και οδηγεί στο χαλάρωμα των μέτρων προστασίας.

Το τελευταίο δεν είναι υπόθεση εργασίας ή δικό μας ιδεολόγημα για να πλήξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους «ενσωματωμένους επιστήμονες» της επιτροπής. Επιβεβαιώνεται και από την εμπειρία. Μ’ ένα μικρό –αλλά άκρως χαρακτηριστικό- τμήμα αυτής της εμπειρίας ήρθαμε σε επαφή, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ.

Πέντε θάνατοι συνταξιούχων σε τρία γειτονικά χωριά του Κιλκίς (τρεις στο Κάτω Θεοδωράκι, ένας στο Ανω Θεοδωράκι, μία στη Βάθη), στα δύο τελευταία δεκαήμερα του Νοέμβρη, επήλθαν διαδοχικά όταν ο πρώτος που επλήγη είχε κάνει rapid test και είχε διαγνωστεί αρνητικός. Ηταν τέτοιος ο εφησυχασμός, όπως μας ενημέρωσε συντρόφισσα που κατοικεί στην περιοχή, που την κορόιδευαν όταν την έβλεπαν να τηρεί σχολαστικά τα μέτρα. Μετά τους πέντε θανάτους, βέβαια, η κατάσταση άλλαξε και όλοι προσέχουν, καθώς συνειδητοποίησαν ότι οι πέντε αυτοί συνταξιούχοι θα μπορούσαν να ζήσουν. Στη διάθεση της εφημερίδας είναι τόσο τα ονόματα των αδικοχαμένων όσο και οι χρόνοι που κατέληξαν. Φυσικά, δεν είναι μόνον αυτοί οι συνταξιούχοι που απεβίωσαν σε όλα τα χωριά του Κιλκίς. Εμείς αυτούς μπορέσαμε να μάθουμε με το ρεπορτάζ που κάναμε.

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της κοινότητας και του ζητήσαμε να ειδοποιήσει τον ΕΟΔΥ να πάει στο χωριό και να πάρει από όλους τους κατοίκους που ζουν σ’ αυτό βιολογικό υλικό για τη διενέργεια μοριακών τεστ, γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει πραγματική ιχνηλάτηση και να σταματήσει το κακό. Μας απάντησε ότι τα ζητήματα αυτά τα χειρίζεται ο δήμαρχος του Κιλκίς. Επικοινωνήσαμε και με τον δήμαρχο και του θέσαμε το ίδιο ζήτημα. Μας απάντησε ότι η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του είναι παρόμοια με αυτή που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες κτλ. Επιβεβαίωσε ότι πράγματι από τον ΕΟΔΥ γίνονται στα χωριά μόνο rapid test και δήλωσε ότι δεν μπορεί να ενοχλήσει τον ΕΟΔΥ για να πάει στο Κάτω Θεοδωράκι και σε άλλα χωριά και να κάνει μοριακά τεστ που είναι τα μοναδικά που βγάζουν ασφαλή αποτελέσματα.

Η κουβέντα μας κράτησε γύρω στα δέκα λεπτά και κάποια στιγμή ο δήμαρχος εξέφρασε την απορία του που του κάνουμε αυτές τις ερωτήσεις, τη στιγμή που η κατάσταση στο Κιλκίς είναι πανομοιότυπη με αυτήν που επικρατεί σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα! Εκείνο που ξέρουμε εμείς είναι ότι είχαμε ολοκληρώσει το ρεπορτάζ, όταν πληροφορηθήκαμε ότι το Σαββατοκύριακο κατέληξε και έκτος συνταξιούχος στο Κάτω Θεοδωράκι!

Τα rapid test δε γίνονται μόνο στα χωριά, στο γενικό πληθυσμό. Γίνονται και σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στους νοσηλευόμενους στις απλές κλίνες covid-19 και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Αυτό συνιστά ένα ακόμη από τα πολλά κυβερνητικά εγκλήματα σε βάρος του λαού μας.

Επικοινωνήσαμε με τη γραμματέα του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, της εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους θέλουμε να επικοινωνήσουμε με το διοικητή και της ζητήσαμε να τον ενημερώσει για το αίτημά μας να έχουμε μια επικοινωνία μαζί του. Ο διοικητής ενημερώθηκε από τη γραμματέα, αλλά αποφεύγει να επικοινωνήσει μαζί μας. Βλέπετε, και στους θαλάμους με απλές κλίνες covid-1 (δεν έχει ΜΕΘ) του Γ.Ν. Κιλκίς συμβαίνουν αυτά που κατήγγειλε η παθολόγος-εντατικολόγος Χρ. Κυδώνα. Αντιλαμβανόμαστε γιατί δεν επικοινωνεί ο διοικητής, όταν στο νοσοκομείο του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, υπήρξαν τουλάχιστον πέντε θάνατοι (έξι πλέον).

ΥΓ. Μετά από επικοινωνία μας με αναγνώστες της εφημερίδας στην περιοχή, επιβεβαιώσαμε την είδηση ότι ζευγάρι συνταξιούχων, ηλικίας 65 και 70 ετών, βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής. Είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κοροναϊό και δυο μέρες πριν από το θάνατό τους είχαν επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας, όπου τους δόθηκε αγωγή και τους συστήθηκε να μείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους. Πρόλαβαν να κάνουν κλήση στο 166, όμως οι διασώστες που έφτασαν (αφού με τη βοήθεια της αστυνομίας παραβίασαν την κλειδωμένη πόρτα) βρήκαν τη γυναίκα νεκρή και τον άνδρα αναίσθητο με χαμηλό οξυγόνο. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου κατέληξε την επομένη. Χρειάζεται σχόλιο για το χάλι του ΕΣΥ; Χρειάζεται σχόλιο για το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού;

πηγή: eksegersi.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το