Τη Δευτέρα δικάζεται η δασκάλα. Τη Δευτέρα δικάζεται η δασκάλα που μίλησε. Η δασκάλα που προσπάθησε να γκρεμίσει τον ρατσισμό.

Η δασκάλα που είπε όσα συμβαίνουν στο δημοτικό σχολείο στο Βαθύ της Σάμου «Εγκαθιδρύθηκε ένας διαχωρισμός στο σχολείο μας, ώστε να μην συναντώνται ποτέ οι μαθητές του σχολείου με τα προσφυγόπουλα. Αυτό σημαίνει: Ξεχωριστό προαύλιο, ξεχωριστές τουαλέτες, ξεχωριστά θρανία, κλειδωμένη η πόρτα ακόμα και για το δάσκαλο της ΔΥΕΠ που δεν μπορούσε καν να πάει στην τουαλέτα των δασκάλων γιατί κλειδωνόταν η πόρτα. Υπήρχαν δύο ξεχωριστά σχολεία μέσα σε ένα σχολείο. Είναι πρωτοφανές αυτό για κάθε χώρα που θέλει να θεωρείται στοιχειωδώς πολιτισμένη. Αυτό έχει και μελλοντικές προεκτάσεις, διαμορφώνει συνειδήσεις στα παιδιά ότι δηλαδή «δεν πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με το διαφορετικό”.

Τη Δευτέρα δικάζεται η δασκάλα. Η δασκάλα που αγαπά τη δουλειά της. Η δασκάλα που κάνει τη δουλειά της, που διδάσκει τα παιδιά ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας ή καταγωγής.

Τη Δευτέρα δικάζεται η δασκάλα. Η δασκάλα που δε φοβήθηκε τον φασισμό. Που αγαπά τα παιδιά, τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Τη Δευτέρα δικάζεται η δασκάλα, η δασκάλα των παιδιών. Η δασκάλα των προσφύγων.

Τη Δευτέρα δικάζεται η δασκάλα.

Τη Δευτέρα δικάζεται η δασκάλα που θύμωσε κάποιους γονείς της περιοχής και δεν έστελναν τα παιδιά τους σχολείο, μην κολλήσουν προσφυγίλα.

Τη Δευτέρα δικάζεται η δασκάλα που τη μήνυσαν για το γεγονός πως είναι δασκάλα.


Η ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ καλεί την Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, στην τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου που έχει προκηρυχτεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 17ης Οκτωβρίου 2019, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου, για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 στα Δικαστήρια Σάμου.

Τη Δευτέρα δικάζεται η δασκάλα. Η δασκάλα των παιδιών. Η δασκάλα των προσφύγων. Η “Στον κύριό μας με αγάπη”.

Τρέχα στην αγκαλιά της δασκάλας σου, μικρή μου και μη φοβάσαι τίποτα. Η δασκάλα θα είναι εκεί.

Γιάννα Κουκά (από το fb)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το