Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατήγγειλε νωρίτερα ότι η Ουκρανία προετοιμάζει νέα προβοκάτσια στην περιοχή των Στενών του Κερτς. Τι δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Τη διαβεβαίωση ότι η Μόσχα δεν θα επιτρέψει νέες προκλήσεις στο Στενό του Κερτς, έδωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Φεντερίκα Μογκερίνι

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Νοεμβρίου, τρία ουκρανικά πλοία εισήλθαν παρανόμως στα ρωσικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή των Στενών του Κερτς. Η Μόσχα κατάσχεσε τα συγκεκριμένα πλοία και έθεσε υπό κράτηση 24 άτομα, με τις ρωσικές αρχές να διεξάγουν έρευνα για την κατηγορία της παραβίασης των συνόρων.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει επανειλημμένως αποδοκιμάσει τις προσπάθειες της Ουκρανίας να χαρακτηρίσει τους υπό κράτηση ναύτες ως «φυλακισμένους του πολέμου», υπογραμμίζοντας ότι αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες.

Ο πρόεδρος Πούτιν ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι το ατύχημα ήταν προϊόν προβοκάτσιας, η οποία είχε προετοιμαστεί με στόχο την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία. Υποστήριξε δε, ότι αυτή η προβοκάτσια θα μπορούσε να συνδέεται με τις χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις του Πέτρο Ποροσένκο, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το