Τι καταγγέλλει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών

Ρατσιστική-δολοφονική επίθεση από ομάδα ατόμων δέχθηκε μετανάστης εργάτης, κοντά στο Πάντειο, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 23 Ιουλίου.

Όπως καταγγέλλει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, ο Χ. επέστρεφε στο σπίτι του από τη δουλειά. Ενώ βρισκόταν σε στάση λεωφορείου, 6-7 άτομα του επιτέθηκαν΄και άρχισαν να τον χτυπούν σε όλο του το σώμα.

Ο Χ. νοσηλεύεται, ενώ δε συντρέχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες έχει αναλάβει την υπόθεση δικαστικά, και το περιστατικό έχει καταγραφεί στο Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. 

Η καταγγελία του Greek Forum of Migrants – Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, παρακαλώ κοινοποιήστε:

Καταγγέλουμε δολοφονική – ρατσιστική επίθεση την οποία δέχτηκε μέλος κοινότητάς μας, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 23 Ιουλίου. Ο Χ. επιστρέφοντας από την δουλειά και πηγαίνοντας σπίτι του, δέχτηκε ξαφνική επίθεση από 6-7 άτομα, περιμένοντας σε στάση λεωφορείου πέριξ του Παντείου Πανεπιστημίου. Ο άνθρωπος νοσηλεύεται, δεν συντρέχει άμεσα κίνδυνο η ζωή του, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες Greek Council for Refugees έχει αναλάβει την υπόθεση δικαστικά, και το περιστατικό έχει καταγραφεί στο RVRN – Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. 

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ προς όλες και όλους που βιώνουν ή είναι μάρτυρες τέτοιων εγκλημάτων και επιθέσεων -ακόμα και ρητορικής μίσους και ρατσισμού, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ τα περιστατικά ώστε να ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ και να αντιμετωπίζονται. Σε αυτή την όξυνση του ρατσιστικού λόγου και της ξενοφοβίας, η οποία εντείνει τέτοιες επιθέσεις και εγκληματα μίσους, είμαστε απέναντι, είμαστε πολλοί μαζί και αλληλέγγυοι.

Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το