Επίσκεψη πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή της Ημαθίας ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. Κατά την επίσκεψή του, όπως πληροφορούμαστε από τα σχετικά δελτία τύπου, είχε σειρά συναντήσεων με τους δημάρχους Βέροιας και Νάουσας, με φορείς που εναντιώνονται στα κυβερνητικά σχέδια για εγκατάσταση επιπλέον ανεμογεννητριών στο όρος Βέρμιο, με φορείς των εργαζόμενων της περιοχής και με τους εργάτες του εργοστασίου Βαρβαρέσος. Την περιοδεία του ολοκλήρωσε με ομιλία που πραγματοποίησε στην πόλη της Βέροιας. Μέχρι εδώ όλα καλά, θεμιτά και δικαίωμά τους ως κόμμα να πραγματοποιούν τέτοιου είδους επισκέψεις, και μάλιστα υψηλού επιπέδου. Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ορισμένα στοιχεία που περιγράφουν, κατά τη γνώμη μας, περισσότερο ανάγλυφα τον χαρακτήρα της επίσκεψης Κουτσούμπα στην περιοχή.
Σε μία δύσκολη περίοδο για τον λαό και την εργατική τάξη στην περιοχή της Ημαθίας, όπως ασφαλώς και όλης της χώρας, το ΚΚΕ επιλέγει συναντήσεις και περιοδείες υψηλού επιπέδου, όπως άλλωστε με περισσή ευκολία πράττουν και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου, ασχέτως χρώματος και ιδεολογίας, κάθε τρεις και λίγο, ιδιαίτερα όταν πλησιάζει κάποια εκλογική αναμέτρηση!
Όπως είναι εύκολα κατανοητό και το ΚΚΕ έχει στραμμένο το βλέμμα στις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, και οι σχεδιασμοί του είναι απόλυτα ενταγμένοι στο πλαίσιο αυτό. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν η ακρίβεια, η φτώχεια και εξαθλίωση, η ανεργία και τόσα ακόμη που βασανίζουν τον λαό βρίσκονται στο ζενίθ τους. Όλα παραμερίζονται προφανώς μπροστά στον στόχο, που δεν είναι άλλος παρά η επιτυχία στις εκλογικές και κοινοβουλευτικές επιδιώξεις τους.
Θα μπορούσε κανείς να μας αντιτείνει πως ο γραμματέας του ΚΚΕ πραγματοποίησε στην περιοχή συναντήσεις με φορείς των εργαζόμενων, με εργάτες, όπως πραγματικά και έπραξε. Η πραγματικότητα,ωστόσο, καταμαρτυρεί πως οι περίφημοι φορείς εργαζόμενων με τους οποίους συναντήθηκε και αντάλλαξαν προβληματισμούς είναι του πολύ στενού, συνδικαλιστικού περιβάλλοντος αυτού του κόμματος, φορείς της κομματικής επιρροής του ΚΚΕ. Δεν υπήρξε άλλη συνάντηση με σωματεία και συλλόγους εργαζόμενων της περιοχής, που αναπτύσσουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες καθ’ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή. Ωστόσο κάτι τέτοιο δε φαίνεται να απασχολεί τον συγκεκριμένο κομματικό χώρο. Ακόμη και η συνάντηση με τους εργαζόμενους του εργοστασίου Βαρβαρέσος (η στήλη έχει αναφερθεί σε παλιότερα φύλλα της εφημερίδας) δεν ξεφεύγει από το κύριο αυτό χαρακτηριστικό.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνάντηση με τους δημάρχους Βέροιας και Νάουσας, συναντήσεις στις οποίες συζητήθηκαν ζητήματα λειτουργίας των δήμων, οι ελλείψεις σε προσωπικό και η υποχρηματοδότησή τους. Πριν τη συνάντηση με τον δήμαρχο Νάουσας πραγματοποίησε συνάντηση με φορείς που αντιτίθενται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο. Όπως διαβάσαμε, ο γραμματέας του ΚΚΕ κατέκρινε τη στάση του δημάρχου Νάουσας σχετικά με το ζήτημα -η θέση του είναι υπέρ των επιπλέον ανεμογεννητριών. Ίσως βέβαια να μαλάκωσε η κριτική του έπειτα από το δημοτικό δώρο που έλαβε -ο δήμαρχος δώρισε στον Δημήτρη Κουτσούμπα τον «Πρόσωπο» από το έθιμο της περιοχής «Γενίτσαροι και Μπούλες» και μια πλακέτα από τα 200 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Νάουσας. Για να μην αδικούμε και το δήμο Βέροιας, και αυτός πραγματοποίησε ανάλογο δώρο στον υψηλό επισκέπτη.
Συμπέρασμα της στήλης σε σχέση με την επίσκεψη του γραμματέα του ΚΚΕ στην ευρύτερη περιοχή. Η επίσκεψη αυτή, απόλυτα ενταγμένη στις ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις του συγκεκριμένου κόμματος, δεν πρόσφερε τίποτα στην απαραίτητη οργάνωση, συσπείρωση και αγωνιστική κινητοποίηση του λαού στην περιοχή απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση που μαίνεται. Δεν το περιμέναμε άλλωστε.

Ματιές… από τη Βόρεια Ελλάδα

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το