Δεν είναι ο μόνος. Η επιτροπή ειδικών διαθέτει πολλούς, αστέρες της μεταφυσικής, των προλήψεων και του θρησκευτικού σκοταδισμού, τηλεπερσόνες, τραμπούκους, τρομολάγνους, κυνικούς, προσκυνημένους… Σχεδόν όλοι τους λαμπρά παραδείγματα «επιστημονικής πένας» πλήρους υποταγμένης στις ανάγκες μιας εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι σίγουρα ξεχωριστός. Γνωστός τηλετραμπούκος, στα δύο χρόνια της πανδημίας μετράει περισσότερες ώρες στα ΜΜΕ ακόμη και από τους πιο καλοπληρωμένους δημοσιογράφους. Για να μιλάει καθημερινά, ως «εργαζόμενος», ως «ήρωας» της πρώτης γραμμής… «μάχιμος υγειονομικός».

Είναι σίγουρα πρωτοπόρος… Είναι ο πρώτος, που με την «επάρκεια» και το γνωστό τηλεοπτικό τσαμπουκά, τον Οκτώβρη του 2020 διακήρυξε ότι «δεν χρειάζονται ΜΕΘ»…, «χρειάζεται να επικρατήσει ο φόβος». Αυτό απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις ΜΕΘ ο «επιστήμονας»… που τότε κυνηγούσε αυτούς που τολμούσαν να βγουν από το σπίτι, αγνοώντας τις διαταγές του. Ξεστόμισε καθαρά και δυνατά αυτό που μέχρι τότε όλοι οι υπόλοιποι υπονοούσαν. Πρόσφερε τα «επιστημονικά» του εχέγγυα στον Κικίλια, τον Χαρδαλιά και όλο τον εσμό που αδημονούσε να το φωνάξει. Δεν χρειάζονται ΜΕΘ… ΜΟΝΟ ΦΟΒΟΣ!

Έκτοτε ο Βασιλακόπουλος έγινε ο μεγάλος, ο έγκυρος, ο αδιαμφισβήτητος «καθηγητής πνευμονολογίας». Ο «Γεωργιάδης» της ιατρικής. Περιφερόμενο ξόανο, κουνάει το δάχτυλο στο λαό, στοχοποιεί, διχάζει, χλευάζει γιατρούς (πραγματικούς) όταν αμφισβητούν την επάρκεια του μοναδικού…, τραμπουκίζει τους ταβερνιάρηδες και τις κόρες τους, βρίζει και συμπεριφέρεται σαν να έχει πραγματικά το… ακαταδίωκτο!

Είναι σίγουρα εμπνευστής, θιασώτης και ακραίος εκφραστής της πολιτικής της υποχρεωτικότητας και της εργαλειοποίησης του εμβολίου. Τους τελευταίους μήνες μόνιμη επωδός του η στοχοποίηση και η τιμωρία των «ανεμβολίαστων». Αυτούς δείχνει καθημερινά ως υπαίτιους για το υγειονομικό έγκλημα που εξελίσσεται στη χώρα. Μόνη αγωνία του περιφερόμενου σαλτιμπάγκου η καταδίκη και η τιμωρία τους… Η μεγιστοποίηση των ποινών! Και για αυτό το σκοπό, για να υπηρετήσει την πολιτική του διχασμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού βρίσκει πάντα τις πιο προκλητικές λέξεις.

Το θρασίμι του νεοφιλελευθερισμού, όμως, με την τελευταία δήλωση ξεπέρασε κάθε όριο.

«Δεν είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή η οποία επεβλήθη, και γι’ αυτό δεν έχει πιάσει. Είμαστε ένας πλούσιος λαός, είναι 6.000 – 7.000 υγειονομικοί που αντέχουν επί 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό. Εγώ δεν αντέχω να ζήσω 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό, δεν βγαίνω. Τι είναι 100 ευρώ για τον άλλο τον πλούσιο…χρειάζονται πιο δύσκολα πρόστιμα…». Να αφαιρείται κατευθείαν από τη σύνταξη… κατέληξε.

Το φτωχό θρασίμι ζει ανάμεσα σε πλούσιους. Και αυτοί είναι οι υγειονομικοί που κατά παράβαση κάθε επιστημονικού δεδομένου, εργασιακού δικαίου και λογικής βρίσκονται εδώ και 6 μήνες σε αναστολή. Οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί που, εκτός από το χαράτσι των ακριβοπληρωμένων τεστ για να πηγαίνουν στη δουλειά ή στο γιατρό, τους επιβάλλεται τώρα και πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα.

Δεν συμμορφώνονται όμως όλοι. Και αυτό ενοχλεί την αυθεντία. Και αποφάσισε ότι ζει στη χώρα των πλούσιων και απαιτεί κι άλλα μέτρα και άλλα χαράτσια, πιο συντριπτικά… για τη συμμόρφωση τους.

Ο στόχος της «πρόστυχης πένας» σαφής. Σε μια φάση που η πολιτική που φέρει και την «επιστημονική» του υπογραφή χρεώνεται εκατόμβες, η μετάθεση ευθυνών στο λαό είναι η ειδικότητά του. Οι ανεμβολίαστοι φταίνε φωνάζει κάθε μέρα από τα κανάλια ο αρνητής των ΜΕΘ. Ξερνάει χολή, όπως έκανε πριν για τους ανυπάκουους νεολαίους που έβγαιναν από το σπίτι, για αυτούς που δεν φοράγανε σωστά τη μάσκα και για τους ανεύθυνους των συγκεντρώσεων… Το μόνο που δεν φταίει είναι η κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί εξοπλίζοντάς την με «επιστημονικά» επιχειρήματα.

Αυτοί είναι οι ειδικοί της επιτροπής. Επιλεγμένοι αυστηρά ανάμεσα σε τόσους… Ξιπασμένοι αυλοκόλακες που έχουν βασικό μέρος της ευθύνης για τη σημερινή τραγωδία που βιώνει ο λαός με την πανδημία. Που ευτελίζοντας κάθε μέρα την ταυτισμένη με αυτούς «επιστήμη», μετατρέποντάς την σε εξάρτημα μιας άθλιας εγκληματικής πολιτικής, δεν κάνουν άλλο από το να υποσκάπτουν το κύρος της. Να γιγαντώνουν την αμφιβολία, να καλλιεργούν την καχυποψία -και την αποστροφή τελικά- προς την πραγματική επιστήμη.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το αντίτιμο και τα ανταλλάγματα αυτών των μοναδικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι βασιλακόπουλοι στην κυβέρνηση. Είναι όμως βέβαιο ότι ο λόγος αυτός των «ειδικών» δεν ξεφεύγει απλά από τις αρμοδιότητές τους. Ξεφεύγει ακόμη και από την ακροδεξιά ρητορεία των κυβερνητικών στελεχών. Και ειδικά στους καιρούς της ακρίβειας και της φτωχοποίησης μεγάλων τμημάτων του λαού μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Και τελικά περισσότερο να συσπειρώνει παρά να διχάζει. Μπορεί να τα έχουν μετρήσει λάθος δηλαδή.

Και σε αυτή την περίπτωση ο Βασιλακόπουλος πρέπει να ανησυχεί. Γιατί όσο και αν θαμπώνεται από τα φώτα της δημοσιότητας, όσο και αν εκστασιάζεται από την αφόρητη έπαρση και την αλαζονεία που εκπέμπει, δεν πρέπει να του διαφεύγει ότι έχει ο καιρός γυρίσματα. Και ότι σίγουρα δεν διαθέτει το ακαταλόγιστο… Και ότι υπάρχει περίπτωση να είναι αυτός που τελικά θα χάσει τον «μισθό» του. Όχι τον νοσοκομειακό… τον άλλον. Και τότε πραγματικά να μην «βγαίνει»… στα παράθυρα.

Βασίλης Πετράκης, μέλος της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το