Εν μέσω υγειονομικής κρίσης, οικονομικής αβεβαιότητας και ανέχειας για μεγάλο μέρος του λαού μας, ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε διαδικασίες είσπραξης προστίμων από κλήσεις -ύψους 20 εκατ. ευρώ- που έχουν κοπεί έως και πριν από πέντε χρόνια.

Πρόκειτα για πρόστιμα λόγω παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κυρίως για παράνομη στάθμευση, που έχουν διαπιστωθεί από την Τροχαία ή τη Δημοτική Αστυνομία ακόμα και το 2015. Πολλοί αδυνατούν να θυμηθούν αν όντως έκαναν κάποια παράβαση, ενώ άλλοι λένε κατηγορηματικά ότι τις συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν πέρασαν από το κέντρο ή ήταν εκτός Αθήνας! Η πρακτική αυτή της ετεροχρονισμένης είσπραξης κλήσεων δεν εφαρμόζεται πρώτη φορά. Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται “κατ’ επανάληψη” με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ η αντιπολίτευση θυμίζει ότι αντίστοιχη πρακτική εφαρμόστηκε στη δεκαετία του 2000 επί δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα -για τις κλήσεις που έλαβαν- μέχρι τις 31/12/2020, αλλιώς θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις. Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν ρύθμιση του ποσού σε 24 δόσεις.

Το θέμα έχει σχολιαστεί σε πολλά μέσα σε συνδυασμό με την προκλητική ανάρτηση του αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας (…), Ν. Μακρόπουλου -στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- για τη νοσταλγία του για το σπίτι του στο Baden Baden και την πολυτελή του Aston Martin, ορίζοντας και την απόσταση μεταξύ δημοτικής αρχής και δημοτών ως προς την αντίληψη των καθημερινών προβλημάτων. Άλλωστε πρόσφατο είναι το φιάσκο, πρακτικό και οικονομικό, του αποτυχημένου “Μεγάλου Περίπατου του Μπακογιάννη”. Φαίνεται πως με βροχή προστίμων διαφόρων ειδών και εισπρακτική πολιτική, θα προσπαθήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων να καλύψει τις τεράστιες οικονομικές τρύπες που άφησε το αποτυχημένο, σε σύλληψη όσο και εκτέλεση, εγχείρημά του.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το