Η Αδαμαντία Οικονόμου, η εισαγγελέας που πρότεινε επί της ουσίας την αθώωση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή φαίνεται να είναι «φαβορί» για αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. «Η κυρία εισαγγελέας είναι έντιμη, ευρυμαθεστάτη και γενναιόψυχη. Η γενναιοψυχία της αποδείχθηκε και στην αθωωτική πρότασή της για τη Χρυσή Αυγή αλλά και στην πρότασή της να αναγνωριστεί ελαφρυντικό σε όσους έχουν καταδικαστεί για ένταξη» είχε δηλώσει ο Τάκης Μιχαλόλιας, αδελφός και συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου. SOOCFacebookTwitterPinterestReddit

Μόλις μια μέρα μετά το παραλήρημα της προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων και αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ζαϊρη για την «έξαρση της εγκληματικότητας» που «οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην εισροή στην ελληνική κοινωνία πληθυσμών οι οποίοι δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα», σύμφωνα με ρεπορτάζ της Άντας Ψαρρά για την «Εφ.Συν.», η Αδαμαντία Οικονόμου προαλείφεται για αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες για τα «φαβορί» στην επικείμενη αυριανή συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου με θέμα τις προαγωγές των αρεοπαγιτών, τώρα που 32 από τους ήδη υπηρετούντες θα συνταξιοδοτηθούν. Μετά την επιλογή των νέων αρεοπαγιτών και αντεισαγγελέων του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα επιλεγεί και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Οι περισσότερες πληροφορίες επιμένουν ότι προαλείφεται για αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Αδαμαντία Οικονόμου, η εισαγγελέας που αθώωσε με την πρότασή της τη Χρυσή Αυγή ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε προτείνει την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου χωρίς να δεχτεί κανένα ελαφρυντικό. Τελικά, όπως είναι γνωστό, το Εφετείο τον έκρινε στη συνέχεια αθώο για όλα, ενώ ο ίδιος παρέμεινε άδικα 5,5 χρόνια μέσα στη φυλακή. «Η κυρία εισαγγελέας είναι έντιμη, ευρυμαθεστάτη και γενναιόψυχη. Η γενναιοψυχία της αποδείχθηκε και στην αθωωτική πρότασή της για τη Χρυσή Αυγή αλλά και στην πρότασή της να αναγνωριστεί ελαφρυντικό σε όσους έχουν καταδικαστεί για ένταξη» είχε δηλώσει ο Τάκης Μιχαλόλιας, αδελφός και συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το