Χωρίς τέλος οι προκλήσεις απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα από την υπουργό Παιδείας, η οποία δεν δίστασε σήμερα να ταυτίσει το συλλαλητήριο μαθητών και μαθητριών με την επίθεση αγνώστων στο γραφείο του πρύτανη του ΕΜΠ κάνοντας λόγο για «θλιβερές εκδηλώσεις βίας».

Η Νίκη Κεραμέως δεν είδε τη ρίψη μεγάλης ποσότητας χημικών, που έπνιξαν το μεσημέρι τους διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι αλλά και το Μall, oύτε τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και τραμπουκισμούς από την ΕΛ.ΑΣ. που από την πλευρά της προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Η ίδια ισχυρίστηκε πως «κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ, μάρμαρα, πέτρες και ξύλα έξω από το Υπουργείο Παιδείας και ταυτόχρονα άλλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο του Πρύτανη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους».

«Δεν θα αφήσουμε τις θορυβώδεις, απομονωμένες αυτές μειοψηφίες να κρατήσουν την Ελλάδα πίσω. Ούτε θα τους αφήσουμε να «κουκουλώσουν» τους όποιους προβληματισμούς μπορεί να έχουν μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές» υποστήριξε η κ. υπουργός που αγνοεί τα αιτήματα που έχει θέσει εδώ και καιρό η εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με την προφύλαξη από την πανδημία και την ενίσχυση της Παιδείας.

Η κ. Κεραμέως, που ήταν αρνητική σε όλα τα αιτήματα και της ΟΛΜΕ κατά την πρόσφατη συνάντησή της με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, ισχυρίζεται υποκριτικά στη δήλωσή της πως το υπουργείο Παιδείας «είναι πάντα διαθέσιμο για διάλογο…»…

«Η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή και την τρομοκράτηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Μετά την συκοφάντηση και την «τιμωρία» με τις λεγόμενες «τηλε-απουσίες», όσων αγωνίζονται και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, προχώρα στην ωμή βία» αναφέρει η ΟΛΜΕ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το