Με αφορμή τις αντιδράσεις πολιτών στην παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης σε διάφορα σημεία της χώρας, η αστυνομία προχωράει σε προληπτικές προσαγωγές με στόχο να προστατέψει στη πραγματικότητα τους κυβερνητικούς παράγοντες δημιουργώντας ταυτόχρονα και ένα κλίμα τρομοκρατίας.

Η υπουργός προστασίας του πολίτη(!), Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στη δημόσια τηλεόραση (6/3/19), δήλωσε με προκλητικό τρόπο ότι υπάρχουν υπηρεσιακά σχέδια τα οποία οδηγούν σε προσαγωγές και συλλήψεις για την προστασία συγκεντρώσεων, ομιλιών κλπ, με αφορμή τις αντιδράσεις στα Γιαννιτσά απ’ την παρουσία του Φώτη Κουβέλη και την ομιλία του.

Με την αρχική της τοποθέτηση η κ. Γεροβασίλη επιχείρησε να παρουσιάσει ότι οι προσαγωγές αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο ακροδεξιά στοιχεία που μέσα απ’ το διαδίκτυο επιχειρούν να δημιουργήσουν επεισόδια σε βάρος κυβερνητικών στελεχών ειδικά μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνέχεια, όμως, και μετά από πιέσεις των δημοσιογράφων η υπουργός προκλητικά δήλωσε ότι προληπτικές συλλήψεις γίνονται συστηματικά απ’ την αστυνομία, η οποία παρακολουθεί και πληροφορείται μέσα από τα δίκτυα χαφιέδων που φυσικά διαθέτει και προχωράει στις ενέργειες αυτές και σε κινητοποιήσεις όπως οι πορείες του Πολυτεχνείου, οι διαδηλώσεις με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου και προφανώς και σε όποιες άλλες εκτιμά η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί που διαθέτει.

Η κυνική αυτή ομολογία της Γεροβασίλη δεν μας αιφνιδιάζει. Είναι όμως ιδιαίτερα προκλητική με τον απροκάλυπτο τρόπο που προβάλλεται απ’ τη μεριά της. Είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της θέσης μας ότι η αστική τους δημοκρατία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα και τις ανάγκες του συστήματος και είναι μια ακόμα καθαρή εικόνα για το χαρακτήρα αλλά και το ποιόν της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που λέκιασε με τη πολιτική του το όνομα της αριστεράς.

Γιώργος Σόφης, Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης με την Αριστερή Πρωτοβουλία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το