Ο πρωθυπουργός των “αρίστων” ξαναβρέθηκε πριν λίγες ημέρες στο Ελληνικό εγκαινιάζοντας και πάλι “σχέδια” (ανάπλασης επί χάρτου) και κομπορρημονώντας πως “τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται, τα λόγια έγιναν πράξη και υπάρχει χειροπιαστή πραγματικότητα“(!). Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις διαδοχικές ηχηρές διαφοροποιήσεις των βαρώνων -πρώην πρωθυπουργών Σαμαρά και Κ. Καραμανλή (τη στιγμή μάλιστα που ο τελευταίος επέλεξε ξανά τον δρόμο της αποχής) και να φιλοτεχνήσει ένα ψευδεπίγραφο κλίμα “ενότητας” ενόψει των επικείμενων εκλογών, ο Μητσοτάκης έριξε γέφυρες επικοινωνίας προς αυτούς και εκθειάζοντας τον ρόλο τους υπογράμμισε με νόημα πως “η πρώτη συζήτηση έγινε το 2007 και υπεγράφη (σ.σ. το σχέδιο) το 2014 όταν πρωθυπουργός ήταν ο Α. Σαμαράς, το καλοκαίρι του 2021 το νερό μπήκε στο αυλάκι“.

Προκάλεσε έτσι την αντίδραση του Τσίπρα, ο οποίος πασχίζοντας να εμφανιστεί ως πρωτεργάτης του ξεπουλήματος του Ελληνικού πήρε τη σκυτάλη στην κούφια δικομματική σκιαμαχία σημειώνοντας από την πλευρά του “ο Μητσοτάκης έχει πάει την εξαπάτηση σε άλλο επίπεδο…Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεμπλοκάρει το έργο και είχε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη υλοποίησή του”.

Ωστόσο, την εν λόγω προεκλογική φιέστα της Δεξιάς με πρωτοσύγκελους τους Μητσοτάκη και Γεωργιάδη χάλασε η διαδικτυακή παρέμβαση του “επενδυτή”-ιδιοκτήτη της LAMDA DEVELOPMENT Λάτση. Επρόκειτο για ψυχρολουσία, καθώς ο Λάτσης ο οποίος ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχαριστώντας σε οικουμενικό κλίμα “τις τρεις κυβερνήσεις που έκαναν το έργο πραγματικότητα, την κυβέρνηση Σαμαρά που έστησε τις βάσεις, έκανε τον διαγωνισμό και υπέγραψε τη σύμβαση. Την κυβέρνηση Τσίπρα που με την επαναδιαπραγμάτευση μεγάλωσε τους χώρους πρασίνου. Την κυβέρνηση Μητσοτάκη που ξεπέρασε το δαιδαλώδες σύστημα και προχώρησε με τις αδειοδοτήσεις που βοήθησαν το έργο να ξεκινήσει“.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το