Είναι γνωστό το μοτίβο της κυβερνητικής προπαγάνδας στο πιεστικό αίτημα για προσλήψεις τουλάχιστον στο τομέα της υγείας, με τις τραγικές ελλείψεις μέσα στην πανδημία. Η κυβέρνηση τονίζει συνεχώς ότι έκανε χιλιάδες προσλήψεις και ότι έχει καλύψει σε μεγάλο ποσοστό τις ανάγκες σε υγειονομικό προσωπικό.

Ας δούμε όμως ορισμένες απλές αλήθειες. Πρώτον η κυβέρνηση καταφεύγει στο αντιδραστικό μέτρο της επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών για να καλύψει επείγουσες ανάγκες, ενώ δηλώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δεύτερον ψεύδεται ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί των αναγκαίων ειδικοτήτων που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν στο ΕΣΥ, την ίδια ώρα που αποκαλύπτεται ότι για 5-6 θέσεις πνευμονολόγων στο Νοσοκομείο Σωτηρία κατατεθήκαν πάνω από 80 αιτήσεις, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ότι και γιατροί ειδικευμένοι υπάρχουν αλλά και πρόθυμοι να ενταχθούν στο σύστημα είναι. Αυτή που δεν είναι πρόθυμη είναι προφανώς η κυβέρνηση και η πολιτική της.

Και τρίτον. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Υπουργείο Υγείας τον Ιανουάριο του 2020 υπηρετούσαν 78.220 εργαζόμενοι, ενώ τον Ιανουάριο του 2021, 76540. Άρα μέσα σε ένα χρόνο μειώθηκαν οι εργαζόμενοι κατά 1680! Αντίστοιχα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (το υπουργείο προστασίας του πολίτη!) στις αντίστοιχες ημερομηνίες είχαμε 67096 υπάλληλους τον Ιανουάριο του 2020 και 71644 τον Ιανουάριο του2021, δηλαδή αύξηση κατά 4548 υπαλλήλους!

Ποιος είπε ότι η ΝΔ δεν κάνει διορισμούς και μάλιστα σε καίρια πόστα;

Γιώργος Σόφης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το