Η Πορεία στηρίζει και καλεί στη σημερινή κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων για την καταγγελία του εγκλήματος στον Ευαγγελισμό στα Τέμπη 6.30μμ στα γραφεία της Hellenic Train και στην πορεία προς τη Βουλή. Αποκλειστικός υπεύθυνος για τους θανάτους των πάνω από 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό τόσων δεκάδων δεν είναι άλλος από την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν με ευλάβεια, τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Το ξεπούλημα των τρένων, των υποδομών των μεταφορών και του οδικού δικτύου στα κοράκια του ιδιωτικού κεφαλαίου, όπου το μόνο που μετρούν είναι τα κέρδη τους, αδιαφορώντας πλήρως για τις ανθρώπινες ζωές και τον λαό, είναι που οδήγησε στην τραγωδία στα Τέμπη. Είναι υποκριτικές οι ευχές και κροκοδείλια τα δάκρυα των στελεχών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είναι η πολιτική τους, η πολιτική της υποταγής στον ιμπεριαλισμό και το ξένο και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο που αναπαράγει καθημερινά τέτοια εγκλήματα ενάντια στις ζωές του λαού και της νέας γενιάς.

Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα και την υποκρισία, κρύβεται η διαχρονική κρατική αμέλεια για τη συντήρηση των σιδηροδρομικών γραμμών και των τρένων, η ανυπαρξία κάθε ελέγχου, η πλήρης εγκατάλειψη στην πραγματικότητα του δικτύου μεταφορών της χώρας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που γεννάει και αναπαράγει τέτοιες τραγωδίες!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το