Μας κλέβουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα!

Όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, 3 Ιουνίου!

Μετά το πέρας της «ηλεκτρονικής διαβούλευσης», η κυβέρνηση φέρνει γοργά το αντεργατικό έκτρωμα στις Επιτροπές της Βουλής, και σύντομα στην ολομέλεια, με σκοπό την ταχεία ψήφισή του. Στις επόμενες ημέρες αποκτά ιδιαίτερη σημασία η πραγματοποίηση μαζικών απεργιακών πανεργατοϋπαλληλικών κινητοποιήσεων, οι οποίες είναι και ο μόνος δρόμος για να μην περάσει το αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη.

Με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ απεργάζεται ένα κυριολεκτικό ιστορικό πισωγύρισμα, με κλοπή κατακτήσεων ολόκληρου αιώνα. Απεργάζεται έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά, δρομολογώντας ισχυρό νομοθετικό πλήγμα σε εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Το 8ωρο, το 5ημερο, η Κυριακάτικη αργία, οι συλλογικές διαδικασίες, το δικαίωμα στην απεργία, όλα μπαίνουν στην αντεργατική λαιμητόμο του νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Έτσι, μετά το νομοσχέδιο της Κεραμέως, ακόμη ένα νομοθέτημα έρχεται να πλήξει ανεξαίρετα μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα δικαιώματά της. Οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί πρέπει να μείνουν στα χαρτιά!

Η Πορεία καλεί τη νεολαία και τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ για την Πέμπτη 3 Ιουνίου, δίνοντας αγωνιστικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.00, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας, στις 10.30.

Πορεία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το