Ανταπόκριση

Για ακόμη μια φορά οι συνταξιούχοι έδειξαν την αποφασιστικότητα και το σθένος τους να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους.

Σήμερα ανταποκρίθηκαν μαζικά και μαχητικά στο κάλεσμα των συνταξιουχικών οργανώσεων -στο πλαίσιο παναττικής κινητοποίησης- και γέμισαν την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά). Το κύριο αίτημά τους ήταν να βρεθούν άμεσα λύσεις στα θέματα της υγείας.

Μετά τις ομιλίες των διοργανωτών, ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Υγείας, στην οποία οι συνταξιούχοι κατέκλυσαν την οδό Αθηνάς και στη συνέχεια την 3ης Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν υγεία και για τους ίδιους αλλά και για όλο το λαό.

Η πορεία έφτασε στο υπουργείο υγείας και μια αντιπροσωπία ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό. Ο κ. Γεωργιάδης, όμως, αρνήθηκε να τη συναντήσει, προφασιζόμενος ότι είχε σύσκεψη, με αποτέλεσμα η αντιπροσωπία να αποχωρήσει καταγγέλλοντας τον υπουργό για ασέβεια απέναντι στους συνταξιούχους.

Στη σημερινή κινητοποίηση καλούσε και πήρε μέρος και η Πανελλήνια Ένωση συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ). Πίσω από το πανό της πορεύτηκαν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, που ήταν ένα από τα πιο ευάριθμα και μαχητικά μπλοκ της σημερινής κινητοποίησης.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την πεποίθηση ότι χρειάζονται και άλλες πολλές κινητοποιήσεις για να αναγκασθεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει κάποια -έστω- αιτήματα των συνταξιούχων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το