Τη Δευτέρα 20/3 η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο που έχει σαν στόχο να αποτελειώσει την ΕΥΔΑΠ και να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίησή της, ξεπουλώντας ένα από τα πιο πολύτιμα κοινωνικά αγαθά που είναι το νερό. Απέναντι στην πολιτική αυτή εμφανίζονται να είναι σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, εντός και εκτός κοινοβουλίου. Όμως πέρα απ’ τις μεγάλες διακηρύξεις, αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία είναι η πραχτική κάθε μιας απ’ αυτές τις δυνάμεις, αφού άλλωστε η πράξη είναι αυτή που επιβεβαιώνει και τα λόγια. Ας δούμε λοιπόν τι σχεδιάζουν να κάνουν για να απαντήσουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις την ερχόμενη Δευτέρα.

  1. Η ομοσπονδία ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να κάνει συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα έξω απ’ τη Βουλή, «ξέχασε» όμως να αναρτήσει έστω μία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της και να τη στείλει στα ΜΜΕ.
  2. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει δική του φιέστα την ίδια μέρα στις 7 το απόγευμα, κάτω απ’ το σχήμα των φορέων και οργανώσεων που στήνει κάθε φορά. Να σημειώσουμε ότι στην ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ ψήφισε την απόφαση για τη συγκέντρωση στις 4! Επίσης το ίδιο έκανε και στα πρωτοβάθμια σωματεία, όπως στο σωματείο προσωπικού. Σε ερώτηση που τους απευθύνθηκε γιατί κάνουν ξεχωριστή συγκέντρωση άλλη ώρα απάντησαν ότι ο Πέρρος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ανακοίνωσε τη συγκέντρωση στην απεργία της περασμένης Πέμπτης οπότε δεν μπορούσαν να αλλάξουν την ώρα! Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι το ΠΑΜΕ έχει εξαγγείλει αρκετές φορές απεργίες σε κάποιες ημερομηνίες, που όμως πολύ εύκολα τις άλλαξε για να γίνει ουρά της ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου, παρά τα μεγάλα λόγια.
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με το σχήμα «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τη διασφάλιση της δημόσια διαχείρισης του νερού», καλεί σε συγκέντρωση στις 4.30 μπροστά απ’ τη Βουλή! Να σημειώσουμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ με τα συνδικαλιστικά σχήματα που εμφανίζεται στην ΕΥΔΑΠ ψήφισε και αυτός τη συγκέντρωση της ΟΜΕ στις 4!
  4. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΠΡΙΝ της Κυριακής 19/3, καλεί σε συγκέντρωση πάλι στη Βουλή τη Δευτέρα 20/3 στις 5 όμως το απόγευμα! Να σημειώσουμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε σε εκδηλώσεις της «Πρωτοβουλίας» του ΣΥΡΙΖΑ-ΜέΡΑ 25 κλπ, όμως φαίνεται ότι κάποια στιγμή αποστασιοποιήθηκε απ’ αυτή.
  5. Τέλος το ΚΚΕ (μ-λ) καλεί σε δική του συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα πάλι στη Βουλή!

Νομίζουμε ότι πιο μεγάλη γελοιοποίηση της κινητοποίησης με όλο αυτό το αλαλούμ δεν μπορούσε να υπάρξει. Όλοι κόπτονται δήθεν για την υπεράσπιση του νερού σαν κοινωνικό αγαθό, όλοι καταγγέλλουν τη κυβερνητική πολιτική, όμως δεν μπορούν να βρουν έστω μια κοινή ώρα για μια κινητοποίηση με τόσο μεγάλο βάρος! Άντε λοιπόν μετά να πείσεις ότι όλοι αυτοί δεν κάνουν πλάτη στο Μητσοτάκη και στην πολιτική του.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το