Συνεχίζεται η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, οι οποίοι απαντούν στα ερωτήματα που απασχόλησαν την μακρόχρονη ακροαματική διαδικασία, με βάση τα στοιχεία που ήδη έχουν κατατεθεί στη δίκη. Ταυτόχρονα αποδομούν και τις ανακρίβειες της εισαγγελικής πρότασης αναφερόμενοι αναλυτικά στα στοιχεία που η εισαγγελέας έκανε δεκτά.
Οι αγορεύσεις εγκαινιάστηκαν από τη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε “…έρχεται το 2012 και η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο και έχουμε τη βία των βουλευτών σε ζωντανή σύνδεση. Αυτήν την ωμή εικόνα αδιαμεσολάβητης βίας από τους ίδιους τους βουλευτές και της δύναμης που αυτή αποπνέει προέβαλλαν με τη βοήθεια των ΜΜΕ ως δήθεν αντισυστημικότητα για να προσελκύσουν τα μέλη των ταγμάτων εφόδου…”. Ειδικότερα σχετικά με την δολοφονία Φύσσα ανέφερε πως “Το μόνο που πήγε στραβά σ’ αυτήν την οργανωμένη δολοφονία ήταν ότι για πρώτη φορά έχουμε επιτόπια σύλληψη του χρυσαυγίτη δράστη, που οδήγησε στο ξετύλιγμα του νήματος της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης” και “έχει σημασία η αποτύπωση της χρονικής αλληλουχίας των τηλεφωνημάτων επειδή καταδεικνύει ότι και εκείνο το βράδυ λειτούργησε η ιεραρχία στον μηχανισμό της Χρυσής Αυγής. Τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας δεν έδρασαν ούτε αυτόνομα ούτε αυτόβουλα. Ολοι -και ο Λαγός- λογοδοτούν στον Αρχηγό, όπως ακριβώς έγινε στις 00.37 το βράδυ της δολοφονίας, όταν ενημερώνεται ο Μιχαλολιάκος από τον Λαγό. Πιο νωρίς ενημερώνεται ο Μιχαλολιάκος, για το μαχαίρωμα του Παύλου, από τη Μάγδα Φύσσα!»
Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των Αιγύπτιων αλιεργατών, Κώστα Σκαρμέα και Θανάση Καμπαγιάννη. Καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς των χρυσαυγιτών, ανέδειξαν τη σαθρή επιχειρηματολογία πάνω στην οποία στηρίχθηκε η εισαγγελική πρόταση.
Ο Θ. Καμπαγιάννης ξεκίνησε λέγοντας πως “Η αποδεικτική διαδικασία ήταν μακρά αλλά απαραίτητη προκειμένου το δικαστήριο να αποκτήσει πλήρη εικόνα του αποδεικτικού υλικού και να συνεκδικάσει τρία σημαντικά κακουργήματα και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης”. Σχετικά με τους ισχυρισμούς της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ότι πρόκειται για μεμονωμένα και μη οργανωμένα κεντρικά περιστατικά, είπε ότι “η ασφάλεια είναι κάποια άτομα εκ των ενόντων που κάθονται στο μπαλκόνι και, αν δουν κάποια απειλή, κλείνουν την πόρτα και καλούν το 100. Και τι χρειάζονται τότε οι στολές παραλλαγής; Οι χωριστοί κατάλογοι; Τα διαβαθμισμένα μηνύματα; Οι ασύρματοι; Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα; Οι στρατιωτικές εκπαιδεύσεις; Οι νυχτερινές διαβιώσεις στη Σαλαμίνα; Το έρπινγκ; Τα καπνογόνα για συνθήκες μάχης;”. “Σε τι είδους οργάνωση αντιστοιχεί η άρνηση της ιδιότητας της ύπαρξης του μέλους όταν βρίσκεσαι στους κόλπους της και η παραδοχή της όταν αποχωρείς; Μόνο στη Μαφία ταιριάζει αυτή η περιγραφή”.
Ο Κώστας Παπαδάκης ανέφερε και αδικήματα που ενώ περιγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, δεν αποδόθηκαν κατηγορίες για αυτά, όπως η επίθεση στον Μελιγαλά (Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Γερμενής, Μπούκουρας), ο τραυματισμός δύο ατόμων στην Πάρο (Μίχος), η εισβολή 15 χρυσαυγιτών σε σπίτι μεταναστών στη Νίκαια (Πατέλης, Τσακανίκας, Ρουπακιάς, Παπαβασιλείου), οι τραυματισμοί αλλοδαπών στο Παλιό Εφετείο Αθηνών (Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Γερμενής, Μίχος), η καθημερινή συμμετοχή σε βιαιοπραγίες εναντίον αλλοδαπών στην πλατεία Αττικής την περίοδο 2011-2013 (Θέμις Σκορδέλη) και άλλα, συνολικά 44, κακουργήματα που έχουν διαπραχτεί αλλά δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Ανέφερε επίσης τα ονόματα όλων όσοι αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα αλλά δεν κάθισαν στο εδώλιο (Σ. Δεβελέκος, Π. Μπαντέμης, Γ. Μισιάκας-Μάστορας, Χρ. Σιώης, Αλ. Πλωμαρίτης, Ι. Καρεφυλλάκης, Φ. Μπέλος, Αλ. Λύρης, Al. Steven James και άλλοι). Στη συνέχεια αποδόμησε σημείο προς σημείο τα όσα ισχυρίστηκε η Αδαμαντία Οικονόμου στην εισαγγελική πρόταση.
Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις τις μέρες αυτές των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής του ΠΑΜΕ για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα.
Από όλη την ως τώρα διαδικασία, έχει ξεκάθαρα καταδειχτεί ο χαρακτήρας, η λειτουργία, η στρατιωτική δομή και το περιεχόμενο δράσης των ταγμάτων εφόδου, ο πραγματικός ρόλος της ναζιστικής οργάνωσης.
Τα εγκλήματα κάθε μορφής, τα στειλιάρια των συμμοριών, τα μαχαιρώματα, οι εμπρησμοί, οι επιθέσεις κατά αλλοδαπών και αντιφασιστών, όπως επιβεβαιώνεται από όλα τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί, δεν αποτελούν ασύνδετα και μεμονωμένα γεγονότα, αλλά προσχεδιασμένη και οργανωμένη δολοφονική δράση, κατευθυνόμενη από τους ιθύνοντες – πρωτοπαλίκαρα της ναζιστικής οργάνωσης και πάνω απ’ όλους τον εγχώριο “Φύρερ” της Χρυσής Αυγής, ιδεολογικό επίγονο, λάτρη και μιμητή του Αδόλφου.
Η απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση που ξεπλένει και αθωώνει στην ουσία τη Χρυσή Αυγή, αποδομήθηκε πλήρως. Η τελική απόφαση του Δικαστηρίου μέσα στους επόμενους μήνες, δεν μπορεί να αγνοήσει τα συντριπτικά στοιχεία που έχουν κατατεθεί, χωρίς να έρθει σε πλήρη σύγκρουση με το λαϊκό αίσθημα . Κάτι τέτοιο θα σήμαινε εξάλλου ότι λύνουν τα χέρια των ναζιστών για να ξαναβάλουν μπροστά το εγκληματικό έργο τους.
Ήδη, κι ενώ η δίκη συνεχίζεται, ομάδα χρυσαυγιτών τραμπούκων υπό την επίβλεψη του Κασιδιάρη, σε συγκέντρωση μίσους για το προσφυγικό, μπροστά στα μάτια της αστυνομίας στο Σύνταγμα, ανενόχλητη, επιτέθηκε στον στοχοποιημένο από τους φασίστες ξένο ανταποκριτή Τομά Ζακόμπι που κάλυπτε τη συγκέντρωση. Κανένας απ’ τη συμμορία που του επιτέθηκε δεν πιάστηκε, ενώ ήταν η δεύτερη φορά που ο Ζακόμπι γινόταν στόχος χρυσαυγιτών. Η ναζιστική οργάνωση τον έβαλε στο στόχαστρο, αφότου πριν από μερικά χρόνια, μαζί με τη δημοσιογράφο Αντζελίκ Κουρούνη, δημιούργησαν το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή, προσωπική υπόθεση”, ενώ τώρα ετοιμάζουν και δεύτερη σχετική ταινία.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το