Επίσκεψη αντιπροσωπίας του BDS στα γραφεία της ΠΕΝΕΝ

Στο επίκεντρο η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και το οικονομικό μποϊκοτάζ στο Ισραήλ

Με πρωτοβουλία του ελληνικού τμήματος  του BDS (Μποϊκοτάζ- Εκποίηση – Κυρώσεις) επισκέφθηκε την ΠΕΝΕΝ αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους:

1) Dr. Shir Hever (σύμβουλος του BNC για ισραηλινές υποθέσεις)

2) Fiona Ben Chekroun (συντονίστρια Ευρώπης)

3) Δημήτρη Πλειώνη (εκπρόσωπος της BDS Ελλάδος)

Το BDS αποτελεί μια πρωτοβουλία των Παλαιστινίων, των οργανώσεων και  μαζικών φορέων που έχει απλωθεί τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Βασικός στόχος του είναι η διακοπή των στρατιωτικών σχέσεων των χωρών με το Ισραήλ καθώς επίσης και όλων των οικονομικών σχέσεων είτε μεταξύ των χωρών, είτε των επιχειρηματικών ομίλων και της αποεπένδυσης στη χώρα αυτή.

Το BDS έχει σαφή θέση για το παλαιστινιακό, μιλώντας για κατοχή, εθνοκάθαρση και γενοκτονία από πλευράς του Ισραήλ.

Προτάσσει την διακοπή οικονομικών σχέσεων για τον πολεμικό εξοπλισμό στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες της δύσης.

Σε αυτό συμμετέχουν πολλές χιλιάδες Παλαιστίνιοι και πολίτες όλου του κόσμου που τάσσονται υπέρ του παλαιστινιακού λαού και της συγκρότησης και αναγνώρισης του δικού τους κράτους.  

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του BDS και έκανε εκτενή αναφορά στην δράση της Ένωσης μας όλο το διάστημα που το κράτος – δολοφόνος έχει επέμβει στρατιωτικά και έχει αιματοκυλήσει την μαρτυρική Γάζα.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην συγκρότηση και δράση που έχει αναπτύξει η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων στην Παλαιστίνη» στην οποία συμμετέχει ενεργά και η ΠΕΝΕΝ.

Επίσης υπογράμμισε την τεράστια εργατική και λαϊκή κινητοποίηση στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού με πλήθος πολύμορφων δράσεων και κινητοποιήσεων η οποία συνεχίζεται από το λαϊκό και μαζικό κίνημα της χώρας μας.

Κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική η οποία συμπορεύεται με την δολοφονική στρατιωτική επέμβαση στην Παλαιστίνη και η οποία καθημερινά εξοντώνει εκατοντάδες αμάχους, γυναίκες, παιδιά και βρέφη.

Αυτή η αντιδραστική σύμπλευση με τον μακελάρη Νετανιάχου καταδικάζεται ολοένα και περισσότερο από τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη της χώρας μας.

Αυτό το οργανωμένο μαζικό κίνημα μπορεί να βάλει φρένο και να ακυρώσει την εμπλοκή της κυβέρνησης με το Ισραήλ η οποία είναι σε πλήρη αντίθεση  με το εκφρασμένο λαϊκό αίσθημα!

O Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ΠΕΝΕΝ και τα συνδικάτα δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν λιμάνια της χώρας για μεταφορά στρατιωτικού υλικού στο Ισραήλ και για το σκοπό αυτό βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα…

Το ίδιο ισχύει για τα Ε/Γ – Ο/Γ πλοία που έχουν σταλεί στην Κύπρο από Ναυτιλιακές εταιρίες εάν επιχειρήσουν να χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό ή ως μέσα μεταφοράς εκδιωγμένων Παλαιστινίων από τον τόπο τους στα πλαίσια της εθνοκάθαρσης.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να αναπτυχθεί στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη ακόμη πιο πολύ το λαϊκό κίνημα υπέρ των Παλαιστινίων ώστε να σταματήσει η στήριξη που δίνουν οι κυβερνήσεις στην βάρβαρη στρατιωτική επίθεση στην Γάζα.

Το σταμάτημα των καταστροφικών και απάνθρωπων βομβαρδισμών αποτελεί το άμεσο καθήκον όλων των λαών.

Η ΠΕΝΕΝ υιοθετεί πλήρως την πρόταση της διεθνούς καμπάνιας του BDS για μποϊκοτάζ σε στρατιωτικό υλικό και οικονομικών σχέσεων της χώρας μας με το Ισραήλ.

Οι εκπρόσωποι του BDS αναγνώρισαν την ΠΕΝΕΝ ως μια από τις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα που από την αρχή στις 8/10 βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στο πλευρό της Παλαιστίνης.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία που εγκαινιάστηκε με την σημερινή συνάντηση και να υπάρχει αλληλοενημέρωση σχετικά με όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το