115 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχουν χάσει ως τώρα τη ζωή τους από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην πυκνοκατοικημένη και αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Περίπου 650 είναι οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι ενώ μεγάλα τμήματα της Γάζας είναι ερείπια από τους βομβαρδισμούς και τις δολοφονικές επιθέσεις του κατοχικού ισραηλινού στρατού συνεχίστηκε για άλλη μία νύχτα, με βομβαρδισμούς από το πυροβολικό και νέες αεροπορικές επιδρομές, που συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Ψυχολογικός πόλεμος, δοκιμή των αντανακλαστικών του εχθρού ή απλό λάθος;

Κάπου δύο ώρες και κάτι αφού ανακοίνωσε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, πως χερσαίες δυνάμεις του είναι παρούσες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός ανακάλεσε σήμερα, επικαλούμενος «πρόβλημα επικοινωνίας», την ώρα που ο απολογισμός των θυμάτων στα πλήγματα που συνεχίζει να καταφέρνει στο παλαιστινιακό έδαφος αυτή την εβδομάδα έσπασε το φράγμα των εκατό νεκρών.

«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και χερσαίες δυνάμεις διεξάγουν αυτή τη στιγμή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε αρχικά το γενικό επιτελείο σε λακωνικό ανακοινωθέν του. Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Τζόναθαν Κόνρικους, επιβεβαίωσε ότι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν μπει «μέσα» στον παλαιστινιακό θύλακα, τον οποίο κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, χωρίς να διευκρινίσει ούτε τον αριθμό τους, ούτε τη διάρκεια, ούτε την έκταση της επιχείρησης.

Ωστόσο περίπου δύο ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπος του στρατού διένειμε στα μέσα ενημέρωσης τη «διευκρίνιση» ότι «δεν βρίσκονται στρατιώτες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας».

Όταν ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο να εξηγήσει σε τι οφειλόταν η σύγχυση, αυτός ανέφερε πως υπήρξε «πρόβλημα εσωτερικής επικοινωνίας» και ότι χερσαίες δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά από το ισραηλινό έδαφος.

Πόλη της Γάζας: Η κηδεία 15 εκ των θυμάτων των ισραηλινών βομβαρδισμών, επίσης χθες, Πέμπτη 13/5/2021

Ταραχές στις πόλεις με μεικτό πληθυσμό

Η σύρραξη πυροδότησε ταραχές σε πολλές ισραηλινές πόλεις με μεικτό, αραβοϊσραηλινό πληθυσμό, έκτασης που η χώρα είχε να δει δεκαετίες.

Χθες βράδυ ένοπλος άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο τουφέκι εναντίον Εβραίων στη Λοντ, τραυματίζοντας έναν άνθρωπο, ανέφεραν αυτόπτης μάρτυρας και η αστυνομία.

Οργανώσεις της ισραηλινής άκρας δεξιάς συγκρούονται σε αρκετές πόλεις με την αστυνομία και ισραηλινούς Άραβες, απογόνους Παλαιστίνιων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην Ελλάδα

Το Σάββατο 15/5, στις 5 μ.μ., σε συγκέντρωση στο Μετρό Πανόρμου και πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία καλεί το Μ-Λ ΚΚΕ και πολλές άλλες οργανώσεις.

Μ-Λ ΚΚΕ: Κάτω η δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού φασισμού – Διεθνιστική αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Ο παλαιστινιακός λαός βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με ένα νέο έγκλημα των Ισραηλινών. Οι Ισραηλινοί σφυροκοπούν ανελέητα τη λωρίδα της Γάζας με αεροπορικές επιδρομές σπέρνοντας το θάνατο, ενώ αξιοποιούν προπαγανδιστικά και χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την αντίσταση της Γάζας με εκτόξευση αυτοσχέδιων ρουκετών. Μέχρι τώρα οι Παλαιστίνιοι μετρούν 56 νεκρούς, ανάμεσά τους και 14 παιδιά, εκατοντάδες τραυματίες, καθώς και τεράστιες υλικές καταστροφές. Είχε προηγηθεί ένα όργιο βίας των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στην Ιερουσαλήμ το οποίο ξεδιπλώθηκε με βάναυση καταστολή σε βάρος εκατοντάδων Παλαιστινίων με επίκεντρο το τέμενος Αλ Ακσά, με απροκάλυπτη εισβολή πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων.

Το νέο αιματηρό χτύπημα των Ισραηλινών έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής των εκδιώξεων των Παλαιστινίων που πραγματοποίησε η κυβέρνηση Νετανιάχου το προηγούμενο διάστημα από την ανατολική Ιερουσαλήμ πυροδοτώντας την ένταση. Η κλιμάκωση της κατοχικής βίας συσχετίζεται και με την παράνομη απαγόρευση των παλαιστινιακών βουλευτικών εκλογών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, που προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις.

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό στο εσωτερικό του Ισραήλ, η παρατεταμένη πολιτική κρίση με την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης μετά από αλλεπάλληλες εκλογές, η πολιτική αποδυνάμωση του Νετανιάχου, οδήγησαν τον ίδιο σε κλιμάκωση της επιθετικότητας σε όλα τα μέτωπα ενάντια στους Παλαιστινίους, επιδιώκοντας ευρύτερη αντιδραστική συσπείρωση γύρω από την κυβέρνησή του, στο όνομα της αντιμετώπισης του “κοινού εχθρού”.

Οι εκκλήσεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για «ψυχραιμία» είναι υποκριτικές αφού παρέχουν την πλήρη υποστήριξη στο σιωνιστικό καθεστώς, αναγορεύοντάς το σε χωροφύλακα και τρομοκράτη των λαών της περιοχής, ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για το αιματοκύλισμα και την εξόντωση των Παλαιστινίων. ΗΠΑ και ΕΕ συνέχισαν με τις παρεμβάσεις τους να εξισώνουν τον θύτη με το θύμα και να κάνουν «πλάτες» στην κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας, επαναλαμβάνοντας τα περί «δικαιώματος στην αυτοάμυνα» της κατοχικής δύναμης και τις «εκκλήσεις» για «αυτοσυγκράτηση», «αναλογικότητα» και «αποκλιμάκωση». Αυτοί που σήμερα υποκρίνονται, όλο το προηγούμενο διάστημα και με πολλούς τρόπους έδωσαν «αέρα στα πανιά» της ισραηλινής επιθετικότητας. Οι ΗΠΑ είναι που αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ προκαλώντας την οργή των Παλαιστινίων, μίλησαν για προσάρτηση των κατεχομένων από την Συρία εδαφών στα υψώματα του Γκολάν, αναγόρευσαν το Ισραήλ σε “μακρύ χέρι τους” για την αντιμετώπιση της “επιθετικότητας” του Ιράν και αναβάθμισαν τον ρόλο του στην Ανατολική Μεσόγειο συγκροτώντας τριμερείς και τετραμερείς συμμαχίες και συμφωνίες με Αίγυπτο, Ελλάδα και Κύπρο.

Την ίδια ώρα, μετά από τις περσινές «Συμφωνίες του Αβραάμ» που εξομάλυναν τις σχέσεις του Ισραήλ με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Σουδάν, Μαρόκο, δίνοντας “πισώπλατη μαχαιριά” στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων, οι αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, έχοντας αμβλύνει το μέτωπο έναντι του Ισραήλ, προχώρησαν σε μια απλή και ανώδυνη λεκτική καταδίκη της ισραηλινής επιθετικότητας, με ομόφωνο ανακοινωθέν από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνδιάσκεψης. Πιο υψηλούς τόνους απέναντι στις επιθέσεις του ισραηλινού κράτους χρησιμοποίησε η Τουρκία, προωθώντας τις δικές της γεωπολιτικές επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή, την ίδια ώρα που παζαρεύει και αυτή «αναθέρμανση» σχέσεων με το Ισραήλ.

Η στάση των «ίσων αποστάσεων» που κρατά η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό της ντόπιας ολιγαρχίας, αλλά και η αναγόρευση του Ισραήλ σε εταίρο και σύμμαχο στην πραγματικότητα συγκαλύπτει την ισραηλινή κτηνωδία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, και εξωραΐζει τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει κυνικά την επικίνδυνη πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά με τελευταία αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, για “ αναβάθμιση” της συνεργασίας με το Ισραήλ, στο πλαίσιο των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή. Το ελληνικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του αποσιώπησε πλήρως τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, τους εποικισμούς και τα άλλα εγκλήματα του Ισραήλ, ενώ αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα». Πρόκειται για ευθυγράμμιση με την αμερικανική επίσημη θέση, που πίσω από την λογική των “ίσων αποστάσεων” εξισώνει τον θύτη με το θύμα και δίνει σαφές άλλοθι στα ισραηλινά εγκλήματα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα θηριωδία του ισραηλινού φασιστικού καθεστώτος στη Λωρίδα της Γάζας! Εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης! Καταγγέλλει την πολιτική των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, καθώς και την πολιτική «ίσων αποστάσεων» της ελληνικής κυβέρνησης που ενισχύει και αποθρασύνει το σιωνιστικό καθεστώς.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το