Το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Ξάνθης σας καλεί στην Πανξανθιώτικη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Η ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο μας και η οποία βαίνει επιδεινούμενη, δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Αν η αντίδρασή μας δεν είναι συντονισμένη και δυναμική, μοιραία το Νοσοκομείο μας θα χάσει και την τελευταία ελπίδα να βγει από το αδιέξοδο και θα μετατραπεί σε κέντρο διακομιδών.

Πριν από επτά μήνες στην πρώτη Πανξανθιώτικη κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε, προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε όλους τους φορείς και τους πολίτες του νομού σχετικά με τα όσα βιώνουμε ως εργαζόμενοι.

Στο διάστημα αυτό, καμία απολύτως ενέργεια δεν έγινε, ώστε να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα του Νοσοκομείου.

Το δημόσιο σύστημα υγείας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης μιας περιοχής. Η πόλη μας με το ιδιαίτερα χαμηλό βιοτικό επίπεδο λόγω της ανεργίας και της έλλειψης οικονομικών πόρων, θα δεχθεί καθοριστικό πλήγμα με την περαιτέρω υποβάθμισή του νοσοκομείου.

  • Η κλειστή Μ.Ε.Θ. πάνω από δύο χρόνια.
  • Οι τεράστιες καθυστερήσεις στην παροχή φροντίδας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λόγω της υποστελέχωσης 
  • Οι συνεχώς αυξανόμενες λίστες αναμονής χειρουργείων λόγω έλλειψης Χειρουργών και Αναισθησιολόγων.
  • Η έλλειψη ειδικοτήτων, όπως ΩΡΛ, Γαστρεντερολόγων κ.α.
  • Η αδυναμία κλινικών να εφημερεύουν καθημερινά λόγω έλλειψης γιατρών με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφέρονται σε άλλα Νοσοκομεία για να νοσηλευθούν.
  • Η επιλογή ειδικευόμενων γιατρών να αναζητήσουν θέση σε άλλα νοσοκομεία για να κάνουν την ειδικότητα τους, ακόμα και αν κατάγονται από την Ξάνθη, λόγω των εξουθενωτικών συνθηκών εργασίας και την έλλειψη ειδικών ιατρών.
  • Κλινικές που η μία μετά την άλλη εκπέμπουν σήμα κινδύνου όπως η Παθολογική και η Χειρουργική. Κλινικές που η επισφαλής λειτουργία τους επισημαίνεται με έγγραφα από τους υπεύθυνους γιατρούς σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ενημερωθούν οι αρμόδιοι και να αναζητηθούν άμεσες λύσεις.

Όλα τα παραπάνω είναι μερικά από τα καίρια προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο μας και πλήττουν την πλήρη λειτουργία του και την παροχή ασφαλών υπηρεσιών υγείας.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου με μπαλώματα δεν εξασφαλίζει ούτε στο ελάχιστο την παροχή υπηρεσιών υγείας και συγχρόνως κοστίζει πιο ακριβά.

Οι λύσεις είναι συγκεκριμένες:

  • Να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς να στελεχώσουν το Νοσοκομείο μας.
  • Να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και να προκηρυχθούν ΟΛΕΣ οι προβλεπόμενες από το οργανόγραμμα θέσεις ιατρών και λοιπού προσωπικού.
  • Να αυξηθούν οι αμοιβές των εφημεριών και να μειωθεί η φορολόγηση τους.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου.

Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να απαιτήσουμε να διαφυλαχθεί το ιερό δικαίωμα μας στην υγεία, με γενναίες και άμεσες λύσεις, το οφείλουμε στο μέλλον αυτού του τόπου και στο μέλλον των παιδιών μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

     Η Πρόεδρος   Η Γραμματέας

Γεωργιάδου Ελένη Χρηστάκη Μαρία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το