Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου

Δυναμικό το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα, 10 Μάρτη, στο Ηράκλειο

Ανταπόκριση

Πραγματοποιήθηκε και σήμερα, Τετάρτη 10 Μάρτη, στο Ηράκλειο ένα μαζικό και -κυρίως- παλμικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με στόχο την καταγγελία, πρώτα και κύρια, της άγριας κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία -με το βούρδουλα στο χέρι- επιδιώκει να επιβάλει ένα καθεστώς σιγής και τρόμου στον ήδη …ρημαγμένο από την υγειονομική κρίση και τη μνημονιακή καταιγίδα λαό. Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο ενάντια στην καταστολή που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νέα Σμύρνη, η μαζική συμμετοχή του κόσμου σε αυτό και η ομόθυμη καταδίκη της αστυνομοκρατίας και της τρομοκρατίας ενίσχυσαν το αντιστασιακό φρόνημα της νεολαίας, ιδιαίτερα της φοιτητικής, η οποία σήμερα όχι μόνο έδωσε το «δυναμικό παρών» στη συγκέντρωση, αλλά επιπλέον «ανέβασε τον πολιτικό πήχυ» των συνθημάτων, καταγγέλλοντας τις συλλήψεις, τον πανικό και τον τρόμο που τα κρατικά όργανα της καταστολής επιδιώκουν, μεθοδικά, να σπέρνουν καθημερινά στις γειτονιές, τους δρόμους, τις συνοικίες, στις πανεπιστημιακές σχολές.

Ετσι, σήμερα τον τόνο στην συγκέντρωση, αλλά και στο συλλαλητήριο που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου, έδωσαν οι φοιτητές που συσπειρώθηκαν στα πανό των σχολών τους και, με μια φωνή, καταδίκασαν απερίφραστα την κρατική βία και την καταστολή του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος, ενώ απαίτησαν την κατάργηση του αντιδραστικού νόμου για τα ΑΕΙ, του νόμου της ιδιωτικοποίησης του πανεπιστημίου, των διαγραφών και της φίμωσης του φοιτητικού κινήματος.

Από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, καταθέσαμε ξανά τις δυνάμεις μας για τη λήψη απόφασης από την ΕΛΜΕ για συνδιοργάνωση του συλλαλητηρίου με τους φοιτητικούς συλλόγους και τον ΣΕΠΕ.

Η πρότασή μας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ τη Δευτέρα, πριν την απόφαση συμμετοχής της ΟΛΜΕ, πέρασε και συμπληρώθηκε με 2ωρη στάση εργασίας (12-2μμ) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στο συλλαλητήριο.

Με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση της κινητοποίησης και τη διασφάλιση της μαζικότερης συμμετοχής των συναδέλφων, αναδείξαμε την αναγκαιότητα αντίστασης και στο νέο αντιδραστικό μέτρο, με την επωνυμία «Εσωτερικός Κανονισμός». Μέτρο που, ουσιαστικά, επαναφέρει από το παράθυρο την «Αξιολόγηση», Διαβάθμιση, σε σχολικό και ατομικό επίπεδο, ενώ επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη» στο σχολείο, κατά το πρότυπο του…Κοντογιαννόπουλου και με γνώμονα το γνωστό «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Με τις ανακοινώσεις μας, την επικοινωνία μας με τους συναδέλφους, την πρόταση στο ΔΣ για παρέμβαση στην Κεντρική Διοίκηση και τις διοικήσεις των σχολείων, ώστε να αποτραπεί και το νέο αντιδραστικό μέτρο του «Εσωτερικού Κανονισμού», τονίσαμε την αναγκαιότητα της συλλογικής πάλης απέναντι στην αυταρχική, αντιεκπαιδευτική και κατασταλτική κυβερνητική πολιτική. Παράλληλα, με τις προκηρύξεις μας. εστιάσαμε τόσο στο κλίμα της πειθάρχησης που επιδιώκει η κυβέρνηση να επιβάλει στα σχολεία, όσο και στην κατεδάφιση των βασικών συλλογικών, εργασιακών και μορφωτικών, κατακτήσεων.

Στη σημερινή συγκέντρωση, υποστηρίζοντας το πανό της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Εκπαιδευτικών, αλλά και το πανό της ΕΛΜΕ -με τη συμμετοχή μας, τα συνθήματα και τις δηλώσεις μας στα ΜΜΕ- καταδικάσαμε τη μαύρη κατασταλτική πολιτική της δεξιάς κυβέρνησης, αναδείξαμε τα αιτήματα της προάσπισης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και της εργασιακής δημοκρατίας, ενώ απαιτήσαμε την άμεση στήριξη του ΕΣΥ και την κάλυψη όλων των υγειονομικών αναγκών του πολλαπλώς βαλλόμενου λαού.

Το αγωνιστικό πάθος των φοιτητών, η δυναμική των συνθημάτων όλων των διαδηλωτών, η ενότητα της βάσης των φοιτητών και των εκπαιδευτικών, όπως καταγράφηκε και στο σημερινό ειρηνικό και μαζικό συλλαλητήριο (700 διαδηλωτές) αποτελούν ισχυρές αποδείξεις ότι η πολιτική της ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης και της καταστολής συναντά όλο και περισσότερο τη μαζική λαϊκή καταδίκη και απόρριψη.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ακόμη μεγαλύτερη αντίσταση και συμμετοχή στους λαϊκού αγώνες μέχρι την πλήρη δικαίωση των αιτημάτων μας και την κατοχύρωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το