Το θέαμα που αντίκρισαν οι Αθηναίοι, Σάββατο πρωί, ήταν απερίγραπτο. Η γνωστή τραγουδίστρια Αλκηστη Πρωτοψάλτη ανέβηκε μαζί με τη μπάντα της πάνω σε ένα φορτηγό του Δήμου Αθηναίων και γυρνούσε στους δρόμους της Αθήνας τραγουδώντας.

Τη… δράση αυτή την εξήγησε ο πρωί-πρωί στο Instagram ο Κώστας Μπακογιάννης. «Στον δρόμο με Αγάπη» έγραψε ο Δήμαρχος Αθηναίων. «Μόλις ξεκινήσαμε! Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με ένα φορτηγό τραγούδια τριγυρνάει στους δρόμους της Αθήνας. Ανοίξτε τα παράθυρα! Μένουμε σπίτι αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι!». (Βέβαια για το θέαμα αυτό δεν χρειάστηκε να επέμβουν τα όργανα της τάξης για να επιβάλλουν στους δημοσιογράφους και στους άλλους πρόθυμους καλεσμένους να κρατάνε τις αποστάσεις)

Κι έτσι, η κυρία Πρωτοψάλτη, ανέβηκε στο φορτηγό και ξεκίνησε το ταξίδι της -λέμε τώρα- στις γειτονιές της Αθήνας. Δεν ξέρουμε σε ποιες γειτονιές πήγε, αλλά σίγουρα μία από αυτές ήταν και η Ηρώδου Αττικού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει να την απολαύσει. Τυχαία.

Σκέφτομαι πόσοι τραγουδιστές θα ανέβαιναν σε μία καρότσα να πήγαιναν να τραγουδούσαν έξω από το Μαξίμου… Πόσοι δεν θα είχαν ούτε καν τη στοιχειώδη αυτογνωσία να αποφύγουν να είναι πρωταγωνιστές στο πιο κιτς θέαμα της πανδημίας.

Όπως μας θυμίζει και ο Γιώργος Αλεξάτος δεν πρέπει κανείς να εκπλήσσεται βλέποντάς την στον ρόλο της γελωτοποιού του βασιλέως.

Όταν το 2003 τα ΜΑΤ μακέλευαν τους διαδηλωτές σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, η Πρωτοψάλτη τραγουδούσε στο “Πόρτο Καράς” για τους ηγέτες της Ε.Ε.

Κατόπιν έκανε γερό κομπόδεμα, διαφημίζοντας τραπεζικά δάνεια. Αυτά που μετά από χρόνια έφεραν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις της λαϊκής περιουσίας.

Και πρόσφατα (την ανάρτησή της για τον Έβρο) δεν είναι τυχαίο ότι πολύ γρήγορα έσπευσε να την αναπαράγει στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, το Μακελειό και πολλοί ακροδεξιοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Μέχρι και υπουργός έγινε η καλλιτέχνιδα, στη μνημονιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου.

Και χθες και προχθές μια χαρά τα πήγαινε με την εξουσία και τους ισχυρούς της ημέρας η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το