Ένα μήνα πριν από τις Δημοτικές εκλογές, ο Κώστας Μπακογιάννης εγκαινίασε το θέατρο Λυκαβηττού, που τώρα δεν είναι πια επικίνδυνο (;) όπως έλεγαν με ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Άσχετα βέβαια αν το θέατρο δεν έχει ακόμη ρεύμα και λειτουργεί με γεννήτριες για να προλάβει να κάνει μερικές εκδηλώσεις ως τις εκλογές.
Λίγες μέρες μετά το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, αρκετά σχολεία του Δήμου Αθηναίων έχουν σοβαρά προβλήματα. Ήδη τρία παιδιά τραυματίστηκαν λόγω πτώσης σοβάδων από οροφή σε αίθουσα του 149ου Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας στα Πετράλωνα, ευτυχώς όχι σοβαρά.
Σε συνέντευξή του ο Μπακογιάννης παραδέχτηκε ότι ο “Μεγάλος Περίπατος”, αποτελεί “καρφί στο μάτι μου” και ότι “έχει ταλαιπωρήσει, έχει κουράσει, έχει θυμώσει” τον κόσμο. Αμέσως μετά λέει ότι “έχει αλλάξει η αίσθηση του πολίτη όταν διασχίζει την Πανεπιστημίου” αλλά και “χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πρασίνου και ελεύθερου χώρου, υποδομές για ανθρώπους με αναπηρία πάνω από 70 νέα δέντρα, έχουμε τον πρώτο πράσινο συμπεριληπτικό δρόμο της πόλης που θα μπορούσε να είναι και πρότυπο”… Μάλλον είναι ένα πρότυπο καρφί στο μάτι του θα λέγαμε εμείς! Σχετικά δε με το κόστος ανάπλασης της Πανεπιστημίου ξεκαθάρισε ότι το έργο έχει προϋπολογισμό λιγότερο από τρία εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κάτω από το 1% του προϋπολογισμού του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων. Κάλεσε επίσης όποιον το επιθυμεί να ελέγξει τα οικονομικά της Πανεπιστημίου, αλλά και όλα τα έργα του Δήμου, “από το Σύνταγμα και την Ομόνοια μέχρι τον Εθνικό Κήπο, τον Λόφο του Στρέφη, τις ασφαλτοστρώσεις, τα πεζοδρόμια, τις παιδικές χαρές και τα σχολεία”. Τόσο σίγουρος είναι… Το να μιλάς βέβαια για “χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πρασίνου” στην Πανεπιστημίου, εννοώντας τα παρτέρια με τα νέα δέντρα που δημιουργήθηκαν, μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να εννοηθεί!
Τον Απρίλιο του 2019, ο Μπακογιάννης ως υποψήφιος Δήμαρχος έταζε μια περισσότερο “βιώσιμη και πράσινη” πόλη, δημιουργία χώρων πράσινου, φύτευση νέων δέντρων κλπ. Έλεγε τότε ότι “σχεδιάζουμε την αντικατάσταση και τη φύτευση περίπου 75.000 δέντρων”, μόνο που τέσσερα χρόνια μετά αντικαταστάθηκαν 4.500 από τις 5.000 μουριές που ξεράθηκαν και φυτεύτηκαν άλλα 2.500-3.000 νέα δέντρα σε γειτονιές. Ο Δήμος Αθηναίων αριθμεί περίπου 93.890 δέντρα και το καλοκαίρι με τη ζέστη να είναι βασανιστικό να περπατήσεις στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Εκτός όμως από τα πεπραγμένα, μια καλή προεκλογική περίοδος πρέπει να έχει και εξαγγελίες νέων έργων και μάλιστα στο παρά πέντε! Το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί (λέει…) ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου (…) της Αθήνας στον Βοτανικό, στο πλαίσιο του έργου της “Διπλής Ανάπλασης” και μάλιστα έναν χρόνο νωρίτερα από την κατασκευή εκεί του γηπέδου του Παναθηναϊκού! Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι “Θα έχουμε πάρκο στο τέλος του 2025, γήπεδο το 2026, και ύστερα, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, όταν θα έχει παραδοθεί το νέο γήπεδο, με το κλειδί στο χέρι στον Βοτανικό, θα μπορούμε να ρίξουμε τη Λεωφόρο για να κερδίσουμε άλλον ένα πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. […] Είναι ένα απολύτως δρομολογημένο έργο το οποίο ήδη έχει αρχίσει να εκτελείται”.
Για να αποδείξει μάλιστα ο Μπακογιάννης την καλή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, που για πρώτη φορά είχε προϋπολογισμό άνω του 1 δισ. ευρώ, επιστράτευσε και τον οίκο αξιολόγησης Moody’s! Τόνισε μάλιστα πως “Για αυτό ήμασταν σε θέση πέρυσι για πρώτη φορά να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη κατά 5%, οριζόντια. Δεν έχει ξαναγίνει τόσο μεγάλη περικοπή στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων και το ίδιο ακριβώς θα κάνουμε και φέτος τον Οκτώβριο”.
Κι ενώ το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών επέτρεψε την συμμετοχή του συνδυασμού «Ελεύθεροι Αθηναίοι» στις αυτοδιοικητικές εκλογές με επικεφαλής για τη δημαρχία Αθηνών τον καταδικασμένο για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο Μπακογιάννης καμαρώνει ότι “Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, πέρα από ιδεολογίες και παρατάξεις, λέει σταθερά ”όχι” στη ρητορική του μίσους και στην προπαγάνδα των ναζί. Η Αθήνα είναι η πόλη της Δημοκρατίας και δεν χωράει τον φασισμό!”

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το