Σύμφωνα με το αναρτημένο βιογραφικό της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, η Γ.Γ.κ. Σοφία Νικολάου δηλώνει ότι «… το 2001, σπούδασε Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre, στη Γαλλία.».

Αντί όμως το αρμόδιο Υπουργείο να καταθέσει στη Βουλή, όπως οφείλει, το πτυχίο της, το μόνο που κατατέθηκε είναι μια εξουσιοδότηση για χορήγηση βεβαίωσης ότι έχει παρακολουθήσει δύο μαθήματα στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Είναι σαφές ότι η κ. Νικολάου εντάσσεται στον μακρύ κατάλογο των «άριστων» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως τον άνευ αναγνωρισμένου πτυχίου διοικητή της ΕΥΠ [Κοντολέων], του εκδιωχθέντος υπουργού [Διαματάρης] που δήλωνε ψευδώς ότι κατέχει μεταπτυχιακό, του υφυπουργού που μπέρδεψε ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου με έναν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών [Στεφανής], του γ.γ. Τουρισμού [Λούλης] που αντί για πτυχίο πανεπιστημίου όπως προβλέπει ο νόμος, διαθέτει πτυχίο ετήσιας σχολής κυλινδρομύλων,κ.ο.κ.

Αποτελεί κοινό τόπο και δίδαγμα της ζωής ότι τα πτυχία δεν αποτελούν απόδειξη αξιοσύνης για κανέναν άνθρωπο. Ωστόσο η εμμονή να εμφανίζει κάποιος παραπλανητικές πληροφορίες για να συγκαταλέγεται στους «άριστους» είναι ενδεικτική της αντίληψης και της νοοτροπίας που κυριαρχεί στο κόμμα της ΝΔ.

Κυρίως όμως και με δεδομένο ότι δυο επιπλέον μαθητές των σχολείων των φυλακών από χθες είναι φοιτητές και μάλιστα σε σχολές πρώτης επιλογής τους, να μην επαναλάβει την εκδικητικά ανυποχώρητη στάση που επέδειξε στην υπόθεση του αριστούχου κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη”.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το