Ο κ. Δημόπουλος, καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του ΕΚΠΑ συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά της τάξης που στηρίζει τη ΝΔ:

Ήταν αυτός που διοργάνωσε πάρτυ την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και ενώ η πανδημία είχε ξεσπάσει και η Ευρώπη μετρούσε καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς. Το συγκεκριμένο εστιατόριο αποδείχθηκε εστία μετάδοσης του ιού, με κάποιους από τους ηληκιωμένους επώνυμους να πληρώνουν ακριβά (ακόμα και με τη ζωή τους) την παρουσία τους εκεί.

Ο καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του ΕΚΠΑ όχι μόνο δεν μαζεύτηκε, δεν ζήτησε συγνώμη, δεν περιόρισε τις εμφανίσεις του, αλλά έβγαινε στην πορεία και ως “ειδικός” να συστήσει μέτρα προφύλαξης.

Σήμερα βυσσοδομεί εναντίον των μαθητικών κινητοποιήσεων λέγοντας ότι οι καταλήψεις μπορούν να γίνουν εστίες μετάδοσης του ιού, αντί να κρυφτεί από ντροπή κάτω από τους θάμνους της Εκάλης.

Εδώ ταιριάζει αυτό που είπε ο Joseph Welch στον γερουσιαστή McCarthy σηματοδοτώντας το σημείο καμπής στην αντιδημοκρατική εκτροπή του Μακαρθισμού: At long last, have you left no sense of decency?

Πηγή: antapocrisis.gr

Για το πάρτι της Κηφισιάς

Το πάρτι έγινε σε εστιατόριο στην Κηφισιά και ήταν καλεσμένη όλη η καλή Αθήνα.  Ένα πάρτι στην Κηφισιά, όταν η επιδημία στην Ελλάδα ήταν ακόμα σε αρχικό στάδιο και δεν είχαν ακόμα ληφθεί τα έκτακτα μέτρα για την κυκλοφορία στους δρόμους, ήταν αυτό που κόλλησε δεκάδες επώνυμους πολίτες, δραστήριους στις επιχειρήσεις και με ευρύ κοινωνικό δίκτυο, με συνέπεια ο ιός να διαδοθεί εντυπωσιακά.

Το πάρτι έγινε στα μέσα του μηνός Μαρτίου, σε γνωστό εστιατόριο των Βορείων Προαστίων, και ήταν καλεσμένη όλη η καλή Αθήνα. Αφορμή ήταν η εορτή της συζύγου του γιατρού.

Αν και ο διοργανωτής της δεξίωσης είναι πολύ γνωστός γιατρός και πανεπιστημιακός, και συνεπώς ήξερε τους κινδύνους, δεν θέλησε να το αναβάλει. Στην δεξίωση- δείπνο ήταν καλεσμένοι τουλάχιστον άλλοι δύο καθηγητές Ιατρικής που έχουν νοσήσει.
Δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλους καλεσμένους όμως. Γιατί στην δεξίωση του γιατρού που είναι από τους πιο γνωστούς και προβεβλημένους επιστήμονες στη χώρα μας, ήταν καλεσμένοι εκτός από γιατροί, και επιχειρηματίες, και εφοπλιστές και γνωστοί Αθηναίοι και αρκετοί γνωστοί δημοσιογράφοι.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το