Ο στρατηγός χρόνος θα λύσει το ασφαλιστικό!

Μακάβρια, αλλά κάπως έτσι σκέφτηκαν οι Τσίπρας – Τσακαλώτος όταν ρωτήθηκαν για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό ζήτημα. Θα γεράσουν τ’ άλογα και θα πεθάνουν, οπότε η κρατική επιχορήγηση – δηλαδή τα χρόνια που δουλέψαμε – θα εκλείψει.

Πρόκειται για μια ιδέα δανεισμένη από το μυαλό ενός Χίτσκοκ, μιας Αγκάθα Κρίστι, από τους φούρνους του ολοκαυτώματος και των Ναζήδων. Από δίπλα ο Κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να είχε μεγάλη απορία πώς αυτός ένας ορίτζιναλ νεοφιλελεύθερος δεν σκέφτηκε κάτι παρόμοιο. Το μυαλό των νεοδημοκρατών έφτασε μέχρι τον … Πινοσέτ και σταμάτησε εκεί. Οι ευφάνταστοι του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν ως τα νεκροταφεία. Πέραν όμως των μακάβριων συλλήψεων, η αλήθεια είναι πως ο μισθός και η σύνταξη βρίσκονται στο στόχαστρο του δίδυμου της συμφοράς, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Μπορεί λόγω προεκλογικής τροχιάς να στρογγυλεύουν τα λόγια τους για να μη χάσουν ακροατήριο, όμως είναι βέβαιο ότι τα οικονομικά επιτελεία τους προετοιμάζουν τα χειρότερα σενάρια για τον κόσμο της εργασίας. Να μειώσουν τις εργοδοτικές εισφορές, να βάλουν ιδιώτες στο παιχνίδι, να παγιοποιήσουν την ελαστική εργασία.  Αν θα γίνουν τα παραπάνω και πολύ περισσότερα, όπως νέες περικοπές, θα εξαρτηθεί από την ένταση και την έκταση της ταξικής πάλης.

Αυτής ακριβώς που θέλουν να σκεπάσουν κάτω από τόνους μοιρολατρίας, μεταμοντερνισμού και πολιτικής ανοησίας.

Ως τότε, με δόση σουρεαλιστικής αυταρέσκειας και λογοτεχνικής υπερβολής, μπορούμε να λέμε:

«Δε θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη».

Θανάσης Τσιριγώτης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το