Καλή σχολική χρονιά, με ασφάλεια (I)

Στάλθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική αλληλογραφία πολλών σχολείων της Αθήνας. Φανταστείτε με πόσους -αόρατους στα μάτια των πολλών- κινδύνους έρχεται αντιμέτωπος στην εργασιακή του καθημερινότητα ένας εκπαιδευτικός. Σβήνουμε μόνο το όνομα της αυτοδιαφημιζόμενης εταιρείας. Η έντονη γραφή, δική μας, χωρίς επιπλέον σχόλια:
«Αγαπητές κυρίες και κύριοι, με την εξέλιξη των γεγονότων τόσο στο εργασιακό όσο και στο κοινωνικό περιβάλλον των σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι Εκπαιδευτικοί καλούνται να αναμετρηθούν με δυσανάλογες προκλήσεις. Είναι δε εκτεθειμένοι απέναντι στην υπηρεσία, αλλά και τους γονείς, δεχόμενοι παράλογες και παράνομες απαιτήσεις. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την Νομική Προστασία των Εκπαιδευτικών. (…)

Η @#@$ πρωτοπόρος στην αγορά έχει δημιουργήσει ειδικά προγράμματα για υπαλλήλους δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα καθώς και για σώματα ασφαλείας και στρατιωτικούς. Έχουν εκδοθεί πάνω από 1.400.000 συμβόλαια Νομικής Προστασίας στην Ελλάδα.
Η @#@$ είναι η μοναδική εταιρία Νομικής Προστασίας που καλύπτει την παράσταση δικηγόρου στα πειθαρχικά συμβούλια και προσφυγές σε διοικητικά δικαστήρια και όχι μόνο τη σύνταξη απολογητικών υπομνημάτων ή εξηγήσεων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση. Τα ετήσια μικτά ασφάλιστρα ανέρχονται στα € 76,50 για κάθε Εκπαιδευτικό.
Υπολογίστε μετά την έκπτωση στα € 68,85.
Ονοματεπώνυμο Οδός / Αριθμός
Πόλη Τ.Κ. Α.Φ.Μ. (…)
Γνωρίζω τα ασφάλιστρα του προϊόντος και αποδέχομαι: Επιλέξτε ναι
Στα σχόλια σημειώστε Εκπαιδευτικών € 68,85
».

Καλή σχολική χρονιά, με ασφάλεια (II)

Αμείλικτη στάθηκε η ελληνική Δικαιοσύνη απέναντι σε γονέα που επιτέθηκε πρώτα φραστικά, κι έπειτα σωματικά, σε εκπαιδευτικό (η σχολική χρονιά σε ορισμένα σχολεία έχει προλάβει να στραβώσει ήδη από την ημέρα του αγιασμού).
Ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε, είχε κάνει το λάθος να ζητήσει από τον μαθητή – γιο του εν λόγω γονέα, να φορέσει τη μάσκα του για να εισέλθει στο σχολείο. Αυτό ήταν όλο: ο πατέρας του μαθητή θόλωσε και επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό, αλλά και σε έναν συνάδελφο του εκπαιδευτικού που πήγε να τον σταματήσει, φωνάζοντας: «Θα δεις τι θα σου κάνω! Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;!». Όμως στο δικαστήριο ο δράστης μετανόησε, αναγνώρισε το σφάλμα του («θόλωσα και είπα στον καθηγητή: με ποιο δικαίωμα ακουμπάς το παιδί μου – και μετά του έριξα κουτουλιά») και ζήτησε συγγνώμη. Περασμένα, ξεχασμένα.

Ο Εισαγγελέας Χανίων έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για όλες τις κατηγορίες, επιβάλλοντάς του 6 μήνες φυλάκιση για κάθε παράβαση (φραστική επίθεση, σωματική επίθεση), με την ποινή ωστόσο να έχει «αναστέλλουσα δύναμη» υπό τον όρο ο θύτης να καταβάλει το χρηματικό ποσό της τάξης των …400 ευρώ για κοινωφελή σκοπό ως δωρεά στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθέριου Βενιζέλου Χανίων, όπου και διεπράχθη η βιαιοπραγία.

Πρακτικώς, ο Εισαγγελέας έβγαλε ταρίφα, με την δημόσια φραστική και σωματική επίθεση σε εκπαιδευτικό να κοστολογείται 400 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Η τιμή αυτή αναμένεται να προκαλέσει την αύξηση της ζήτησης, καθώς κρίνεται ιδιαίτερα συμφέρουσα και ανταγωνιστική. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, πριν από λίγους μήνες, κακοποίηση σκύλου στη Θεσπρωτία, είχε τιμωρηθεί από το Πλημμελειοδικείο της Ηγουμενίτσας με πρόστιμο 5.000 ευρώ.
Με την νέα επαναστατική μέθοδο που ισοδυναμεί με προτροπή σε βιαιοπραγίες σε βάρος εκπαιδευτικών κερδισμένο είναι και το δημόσιο σχολείο, που θα βλέπει τα πρόστιμα, το ένα μετά το άλλο, να καταβάλλονται σε όφελός του. Τα κονδύλια δεν έρχονται μεν από το υπουργείο Παιδείας, αλλά μέσω υπουργείου Δικαιοσύνης. Λεφτά δεν είναι κι αυτά;

Στο ασφαλιστικό «δια ταύτα», φαίνεται ότι οι εταιρείες που εξασφαλίζουν τη νομική προστασία των καθηγητών θα πρέπει να το ψάξουν αρκετά περισσότερο, διότι οι κίνδυνοι σε βάρος των εκπαιδευτικών είναι πολλοί, αόρατοι στα μάτια των πολλών, αλλά υπαρκτοί.

οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το