«Δεν θα κρατάμε κλειστή την αγορά επειδή εσείς (σ.σ οι γιατροί) θέλετε να είσαστε σίγουροι κι ωραίοι κι αραχτοί». Σε αυτή την εξωφρενική δήλωση προχώρησε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Γιώργος Αυτιάς αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς.

Έχοντας καλεσμένο στην εκπομπή του τον Νικόλαο Καπραβέλο, Διευθυντή ΜΕΘ  στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Αυτιάς εξαπέλυσε σε βάρος του, αλλά και σε βάρος όλου του ιατρικού κόσμου, επίθεση, με αφορμή τη δήλωση του γιατρού: «δεν πρέπει να ανοίξουμε. Είναι μεγάλο το ρίσκο, βλέπετε όλη η Ευρώπη κλείνει».

Παρών σε τρίτο παραθύρι και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο γιατρός εκφράζει την ανησυχία του για το άνοιγμα της αγοράς και εκεί ο Αυτιάς αντί να ακούσει τον γιατρό του λέει και μάλιστα με ύφος: “Δεν θα κλείσουμε την αγορά, δεν θα βάλουμε την αγορά στην εντατική για να είστε εσείς (οι γιατροί δηλαδή) σίγουροι, ωραίοι και αραχτοί”. Ο Γεωργιάδης προφανώς παρέμεινε σιωπηλός. Γιατί να μιλήσει άλλωστε, αφού εκπροσωπείται με τέτοιο πάθος απ’ αυτόν που υποτίθεται ότι τον καλεί για να τον ελέγξει ως φορέα της εξουσίας;

Η  προκλητική επίθεση του δημοσιογράφου στους υγειονομικούς και σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν ριχτεί στη μάχη κατά της πανδημίας από την πρώτη γραμμή συνάντησε πάντως την αφοπλιστική απάντηση του κ. Καπραβέλου.

«Είμαστε λογικοί άνθρωποι και βλέπουμε τις παρενέργειες της οικονομίας οι οποίες αποτιμώνται σε ευρώ. Όμως, κ. Αυτιά οι υγειονομικοί μετράνε θανάτους, οι θάνατοι δεν αποτιμώνται κύριοι», υπογράμμισε με νόημα ο Διευθυντής της ΜΕΘ  στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το