«Κώστα, Κώστα, πέρασες Νομική Αθήνας, ρε»!

Η φωνή του πατέρα του Κώστα Καλαμπόκα (που συνελήφθη με κατασκευασμένες κατηγορίες), την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις τον μετέφεραν σιδεροδέσμιο στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ξεσήκωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον Άδωνι Γεωργιαδη.

Σε ένα ακόμα παραλήρημα – έκφραση της ακροδεξιάς πολιτικής του τοποθέτησης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στους συλληφθέντες διαδηλωτές του συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και συγκεκριμένα στον υποψήφιο των πανελλαδικών εξετάσεων, ο οποίος ενημερώθηκε από τον πατέρα του ότι πέρασε στη Νομική.

«Δεν ντρέπονται τα παλιόπαιδα και οι γονείς που τα κάναν έτσι. Αυτή την ώρα σε αυτή την κρίση πάνε και κάνουν αυτά τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Πήγε ο άλλος και έλεγε στο παιδί του ότι πέρασε στη Νομική αντί να του πει “ντρόπιασες το σπίτι μου”», ανέφερε ο Γεωργιάδης για τον πατέρα του 18χρονου ο οποίος μάλιστα έφερνε εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού.

Ζήτησε μάλιστα να πληρώσουν πρόστιμα οι γονείς για τις ζημιές στα μαγαζιά, υποστηρίζοντας αυθαίρετα πως τα παιδιά τους ήταν αυτά που τα έσπασαν. «Ελπίζω το δικαστήριο να χρεώσει όλες τις ζημιές στους γονείς. Να τις πληρώσουν από την τσέπη τους»

Ποιος; ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Προφανώς, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα έπρεπε, ο πατέρας να μαλώσει το γιο του γιατί αγωνιζόμενος ντροπιάζει το σπίτι του.

Όπως πολύ εύστοχα σημειώνει ο εκπαιδευτικός Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης, για τον Άδωνι Γεωργιάδη το να διαδηλώνεις για το δίκιο σου είναι ντροπή.

Τιμητικό είναι το να προτείνεις απολύσεις εργαζομένων, την ίδια στιγμή που φροντίζεις να σωθούν οι τράπεζες και να υποστηρίζεις πως δεν πρέπει να υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας.

Τιμητικό είναι να ψηφίζεις μνημόνια και να συγκυβερνάς με κάποιον άλλον που ψήφιζε μνημόνια χωρίς να τα διαβάζει και που θεωρεί «αναχρονισμούς» τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Τιμητικό για τον ίδιο είναι να τα έχεις καλά με τους λεφτάδες, να μεταπηδάς από το ένα κόμμα στο άλλο, να κάνεις πολιτικές κωλοτούμπες  και να συναγωνίζεσαι με την τρόικα σε προτάσεις αντιλαϊκών μέτρων.

Τότε πράγματι είσαι το καμάρι του σπιτιού σου.

Και όπως επισημαίνει ο Γιώργος Χ. Παπασωτηρίου, μιλάει για ντροπή ο Άδωνις Γεωργιάδης, αυτός που δήλωσε, ενώ δεκάδες μετανάστες πνίγονταν στο Ιόνιο, «…πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112 και πήραν τηλέφωνο.»!

Αυτός που πουλάει βιβλία, δεν διάβασε ποτέ τον Ν. Καζαντζάκη, ο οποίος έλεγε, πως ντροπή είναι «Αν έστω και ένα παιδί σε κάποια άκρη του κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή από τον πόλεμο…». Ότι ντροπή είναι αν ένα παιδί πνίγεται στη Μεσόγειο, επειδή οι ομοϊδεάτες νεοφιλελεύθεροι του κ. Γεωργιάδη, θέλουν να κάνουν πολέμους με σκοπό την πώληση όπλων, την εκμετάλλευση των πόρων, για το κέρδος. Ότι ντροπή είναι η ανεργία, η άγρια εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η ματαίωση των ονείρων των νέων, ότι ντροπή είναι μια ζωή που έχει δύο χρονολογίες με μία παύλα ανάμεσα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το