Την έλλειψη καθηγητή για το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Χημείας στο 1ο Λύκειο Υμηττού καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δάφνης-Υμηττού. Όπως τονίζεται, στη Γ΄ Τάξη δεν έχει γίνει ούτε μία ώρα μαθήματος, ενώ στην Α’ και Β’ Τάξη έχουν καλυφθεί μόλις τέσσερις από τις συνολικά 16.

Η Ένωση Γονέων ζητά την άμεση τοποθέτηση καθηγητή Χημείας στο 1ο Λύκειο Υμηττού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έναν και πλέον μήνα μετά τη, με “διθυραμβικές” δηλώσεις για πανέτοιμα σχολεία, έναρξη της σχολικής χρονιάς, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τους αρμοδίους που “κάνουν πως δεν βλέπουν”, ότι στο 1ο Λύκειο Υμηττού, δεν υπάρχει Καθηγητής για το μάθημα της Χημείας. Συγκεκριμένα, στο σχολείο λείπουν, ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ που περνά, 8 ώρες Χημείας για την Α΄ Λυκείου, 8 ώρες Χημείας για τη Β΄ Λυκείου και 12 ώρες (6+6) για τους μαθητές που εξετάζονται τη Χημεία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από δύο κατευθύνσεις. Για το θέμα έχει κάνει σειρά ενεργειών ο οικείος Σύλλογος Γονέων, καθώς και η Διεύθυνση του Σχολείου, ωστόσο, λύση δεν δόθηκε, εκτός από ένα “παυσίπονο”, που ήταν η Καθηγήτρια Φυσικός του Σχολείου να αναλάβει ως β ανάθεση 4 ώρες Χημείας, αλλά όχι της Γ Τάξης, καθώς κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

Με λίγα λόγια, από τις 16 ώρες της Α΄ και Β΄ Τάξης έχουν καλυφθεί οι 4 και όσο για τη Γ΄ Τάξη, δεν έχει κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ! Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του 1ου Λυκείου Υμηττού στην κατεύθυνση της Υγείας και στη Θετική κατεύθυνση είναι ήδη κατάφορα αδικημένοι από την Πολιτεία, γεγονός που καταπατά συνταγματικά τους δικαιώματα! Είναι σαν να ξεκινάνε να τρέξουν ένα 800άρι αγώνα δρόμου, με αφετηρία 100 μέτρα πίσω από τους υπόλοιπους συναθλητές τους…

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ τοποθέτηση Καθηγητή Χημείας στο 1ο Λύκειο Υμηττού και να σταματήσει το Υπουργείο τον εμπαιγμό ότι όλα είναι τέλεια! Δεν είναι τέλεια! Τελεία και παύλα! Και δεν χωρεί καμία δικαιολογία! 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το