Αντί να ανοίξει ελεγχόμενα η εστίαση, μετατράπηκαν οι πλατείες στον «πλανήτη χάπι»-«κάθε βράδυ κι άλλο πάρτι». Θα αρκούσαν λογικά και μετρημένα μέτρα που δεν θα μας εξωθούσαν στην… παρανομία ακόμη και για χρειώδεις μετακινήσεις. Ομως δεν χάθηκε μόνο η στοιχειώδης λογική τον καιρό της πανδημίας. Η αριστεία βρόμισε κακοποίηση από τις δαφνοστεφανωμένες ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας μέχρι τα ανήλικα της ενόργανης. 

Ας αφήσουμε το Εθνικό Θέατρο και τον πολιτισμό. Η ανάπτυξη γίνεται συνώνυμη της λεηλασίας της φύσης στις προστατευόμενες βραχονησίδες που προορίζονται για τη φιλοξενία φαραωνικών έργων. Η προστασία του πολίτη δοξάζεται στην α-βρο-φροσύνη των οργάνων της στα πάρκα, θυμίζει Ιορδανία όταν φοράει κουκούλες στα θύματά της, προκαλεί θανατηφόρα τροχαία και νοιάζεται για τηλεπερσόνες, ενώ δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τις βρομιές της πέφτουν νεκροί από πυρά μέρα μεσημέρι.

Αντί για ΜΕΘ, γιατρούς και αναπνευστήρες, προσλήψεις γίνονται μόνο στα σώματα ασφαλείας -σύντομα και στα Πανεπιστήμια, ενώ λεφτά υπάρχουν για αστυνομικά οχήματα αλλά με το ζόρι για λεωφορεία. Σχολεία κλειστά αλλά τουρισμός ανοιχτός. Και αντί η τηλεκπαίδευση να αποτελέσει την ευκαιρία ώστε να γίνει πιο ευσύνοπτη και ουσιαστική η σχολική ύλη, τα μαθήματα γίνονται με κλειστές κάμερες γιατί το σύστημα δεν λειτουργεί.

Το βραβείο εφαρμοσμένης απανθρωπιάς επάξια απονέμεται στο μεταναστευτικό. Ασκήθηκαν διώξεις όχι μόνο στην παρ’ ολίγον αυτόχειρα στη Λέσβο που αυτοπυρπολήθηκε και επέζησε, αλλά και στον πατέρα που έχασε το παιδί του σε ναυάγιο στην προσπάθειά τους να ζήσουν με ασφάλεια.

Και συνειδητοποιείς ότι όχι η Δανία του Νότου, αλλά και για Ιορδανία του Βορρά υπολειπόμαστε, αφού στη δεύτερη πρωτοστατούν στους εμβολιασμούς προσφύγων.

Ιωάννα Σωτήρχου

πηγή: efsyn

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το