Οι Καραμπινιέροι συνέλαβαν εννέα άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός κάμεραμαν από το Chilevisión και το CNN

Το οργανωμένο σωματείο μαθητών γυμνασίου διαμαρτυρήθηκε για τη νέα νεοφιλελεύθερη είσοδο πανεπιστημίου στη χώρα διαμαρτυρόμενοι και καταλαμβάνοντας το Υπουργείο Παιδείας.

Οι ηγέτες των φοιτητικών ενώσεων της Συντονιστικής Συνέλευσης των Δευτεροβάθμιων Φοιτητών (ACES) κατέλαβαν το Υπουργείο Παιδείας (Mineduc) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Πανεπιστημιακό Τεστ Επιλογής (PTU).

Το περιστατικό καταγράφηκε τη Δευτέρα το πρωί όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στην έδρα του Mineduc και αλυσοδέθηκαν στο μπροστινό μέρος του κτηρίου.

Μετά από αυτήν την ενέργεια, οι Carabineros συνέλαβαν εννέα άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός κάμεραμαν από το Chilevisión και το CNN.

Οι φοιτητές εναντιώνονται σ’ αυτό το τεστ επειδή θεωρούν ότι προωθεί τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό και δεν πληροί τις βασικές αρχές της ισότητας για την πρόσβαση των Χιλιανών μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι φοιτητές κατέλαβαν το Υπουργείο Παιδείας λίγες ώρες πριν από την έναρξη του PTU ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια σε αυτό το τεστ. Προκλήθηκαν σημαντικές ταραχές, καθώς στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής, τοποθετήθηκαν οδοφράγματα τη Δευτέρα το πρωί για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο Transition Test..

Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι περισσότεροι από 268.000 και για να λάβουν το PDT χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η πρώτη για να κάνει το τεστ τη Δευτέρα και Τρίτη, 4 και 5 Ιανουαρίου, ενώ η δεύτερη την Πέμπτη και την Παρασκευή, 7 και 8 Ιανουαρίου 2021.

πηγή: telesurenglish.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το