Όσοι μπήκαμε βαθιά στη δυστυχία του μεγάλου προσφυγικού ζητήματος, ομάδες ανθρώπων τσακισμένων από την οικονομική κρίση, τα προσωπικά πένθη, τη στοχοποίηση από φασίστες, τη σύγκρουση με τις αστυνομικές αρχές, την εκκωφαντική αδιαφορία τοπικών παραγόντων κι ένα δεινόσαυρο γραφειοκρατίας, δεν βγήκαμε ποτέ!

Συνεχίζουμε, και θα συνεχίζουμε για μια ζωή, να κουβαλάμε εφιάλτες με πνιγμένους, μισοπεθαμένους ανθρώπους, ομαδικές ταφές απερίγραπτης οδύνης και το άδειο βλέμμα μικρών παιδιών που έχασαν τους δικούς τους στο μαύρο Αχέροντα του Αιγαίου.

Τα παιδιά αυτά, που ταξινομήθηκαν στην κατηγορία «ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ», είναι ο πιο αδύναμος κρίκος μιας αλυσίδας δυστυχισμένων που έζησαν τον πόλεμο, το θάνατο, την παλιανθρωπιά του περατάρη στη σάπια βάρκα, τα ναυάγια, τον πνιγμό των αγαπημένων τους μπροστά στα μάτια τους, τη σκληρότητα του συνοριοφύλακα, και πάνω απ’ όλα, πολιτικούς Πόντιους Πιλάτους, ΜΚΟ που άρμεξαν κρατικά κονδύλια και βόλεψαν κυβερνητικούς τσανακογλείφτες, μια Ευρώπη σιδηρόφρακτη που λιάνισε τις πατρίδες τους και στην προσφυγιά τσάκισε τις κυνηγημένες ζωές τους.

Οι σημερινές αποκαλύψεις για συστημικούς βρωμιάρηδες, που άπλωσαν το χέρι τους και τις διαστροφές τους πάνω σ’ αυτά τα παιδικά σώματα, μας ξεπερνά. Οι σημερινές αποκαλύψεις για βρώμικες ΜΚΟ που εμπλέκονται στη σαπίλα ξεπερνά και τα πιο αρρωστημένα μυαλά. Ξεπερνά κάθε άνθρωπο που επιμένει να στέκεται όρθιος.

Πραγματικοί και ηθικοί αυτουργοί, συγκαλυμμένοι από ένα σάπιο πολιτικό κύκλωμα και ένα φασιστικό κατασταλτικό μηχανισμό είναι ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ για ένα από τα πιο βαριά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Απαιτούμε τη βαριά και αμετάκλητη νομική και πολιτική τους καταδίκη.

Απαιτούμε από όλο το πολιτικό φάσμα να πάρει θέση, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους.

Απαιτούμε απ’ όλη την κοινωνία, να βγει από τα κάγκελα του φόβου, της υποταγής και της πανδημικής μούγκας και να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στη σαπίλα και την παλιανθρωπιά.

ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Κάλυμνος, 20/2/2021

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το