Ώστε οι «πορτιέρηδες» των ΕΑΑΚ παρεμπόδισαν -ή τουλάχιστον προσπάθησαν- τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο! Όπως εύστοχα παρατήρησε σ. της Πορείας και σημειώνει ευχαρίστως η στήλη «διαγωνίως», συμπεριφέρονται σαν απατημένοι σύζυγοι. Διότι μετά το 2012 λιβάνιζαν παντοιοτρόπως τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι έγιναν αφισοκολλητές του, έσταζε μέλι το στόμα τους για τους αστοδημοκράτες κόντρα στους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ και ύστερα με το δημοψήφισμα του 2015 αισθάνθηκαν ότι προδόθηκαν. Τους είχαμε προειδοποιήσει ότι «κάνουν κακές παρέες». Τώρα αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, δέρνουν και δέρνονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχιζοφρένεια!

***

Διαβάζαμε για μια εβδομάδα τα έντυπα που συλλέξαμε στο Πολυτεχνείο. Προκηρύξεις, περιοδικά, μπροσούρες, φοιτητικά, νεοαριστερά, τροτσκιστικά, της ΚΝΕ-ΚΚΕ, της νΚΑ (ΝΑΡ) και μετά λύπης μας σημειώνουμε την έλλειψη πρωτοτυπίας. Αλληλοαντιγράφονται λυσσαλέα. Από ένα περιοδικό 112 σελίδων για όλα τα συμβαίνοντα δεν υπάρχει μια φορά ο όρος ιμπεριαλισμός. Η εξάρτηση εξαφανίστηκε, η διάταξη των παγκόσμιων δυνάμεων αφανίστηκε. Η χώρα μας φιγουράρει δίπλα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Τα αφεντικά δίνουν και παίρνουν. Ο «κοινωνικός πόλεμος» σε πληθωριστική τροχιά. Ο αυτοθαυμασμός σε έξαρση. Μήπως πρέπει να επαναφέρουμε το σύνθημα «διάβαζε και ερεύνα» για τους «ευκολάκηδες»;

***

Βγήκε στη γύρα ο Δένδιας και μαζεύει ό,τι αντιτουρκικό κυκλοφορεί στην ανατολική Μεσόγειο. Φασίστες της Αιγύπτου, σιωνιστές του Ισραήλ, σκοταδιστές από τα Εμιράτα, φρεγάτες από τη Γαλλία, πολέμαρχους της Λιβύης στη λογική «ο εχθρός του εχθρού είναι φίλος μου». Αυτό ονομάζεται περήφανη εξωτερική πολιτική σε βάρος των λαών, των προσφύγων, του τόπου. Ακόμα και αστοδημοκράτες σαν τον Α. Παπανδρέου ψέλλιζαν δύο καλές κουβέντες για την Παλαιστίνη, τον Άσαντ, τον Καντάφι. Τώρα, σύσσωμος ο αστικός θίασος υπερηφανεύεται γιατί περικυκλώνει διπλωματικά τον Ερντογάν με πολεμοχαρείς ιαχές. Σημεία των καιρών!!

***

Μάταια περιμέναμε να δούμε τις πολιτικές αναλύσεις και θέσεις γύρω από το σύνθημα «δε ζητάμε δημόσια υγεία αλλά μόνο δωρεάν». Διότι το να κάνεις ένα πολιτικό λάθος είναι συγχωρητέο. Αλλά να προσπαθείς να το καλύψεις με υπεκφυγές, εφευρέσεις της στιγμής, σχετικισμούς κλπ, είναι ολέθριο σφάλμα. Μέσα στο αστικό σύστημα όλες οι δομές (υγεία, παιδεία, πρόνοια) θα λειτουργούν λίγο-πολύ με καπιταλιστικό τρόπο. Άλλοτε γοργά, άλλοτε βραδύτερα. Σιγά την ανακάλυψη! Αλλά άσπονδοι πολιτικοί φίλοι μας ανακάλυψαν ότι η υγεία μπορεί να είναι δωρεάν, αλλά ποτέ δημόσια. Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει για τα σχολεία. Γιατί; Γιατί έτσι. Ας χρεωθούν την πανδημία οι ιδιώτες και ας απαιτήσουμε από αυτούς όλα τα μέτρα για το λαό μας. Ξαναλέμε στους αγαπητούς φίλους: «Το σφάλλειν ανθρώπινο».

Θανάσης Τσιριγώτης

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το