Γιώργος X. Παπασωτηρίου

Στα Φλογητά Χαλκιδικής αστυνομικοί και κοράκια ξεσπιτώνουν 81χρονο ανάπηρο.

Η απανθρωπιά θα θαφτεί στις εικόνες χλιδής από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου.

Η τηλοψία θα “τυφλώσει” επαρκώς το πλήθος ώστε να μη μπορεί να δει τις αλυσίδες του.  

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα ένας άστεγος καίγεται σε εγκαταλελειμμένο κτήριο, ο “δικαστής” στέλνει το βιασμένο παιδί στον βιαστή πα-τέρα του, ενώ οι συνάδελφοί του θα απαγορεύσουν το κόμμα του Κασιδιάρη, αλλά θα επιτρέψουν το κόμμα της “σοβαρής χρυσής αυγής”.

Στο Λονδίνο, υπό τους ήχους βυζαντινής μουσικής, φορούν τώρα στον Κάρολο το χρυσό στέμμα βάρους 2,5 κιλών.

Και στις φυλακές Κασσαβέτειας “οι παλιοί βιάζουν τον έφηβο τον Φάνη”.

Ο διευθυντής λέει πως «δεν ήξερε»! 

Όπως «δεν ήξερε» κι ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές, ο Καραμανλής για τα Τέμπη κι ο εφοπλιστής για τον έναν τόνο κοκαΐνης στο πλοίο του.

Κανείς δεν μιλάει για τις μαφίες που μας κυβερνούν.

Και βαίνουμε πλησίστιοι στο χαμό!

*Την Τετάρτη 3 Μαΐου, αποκαλύφθηκε στη Γερμανία δίκτυο ξεπλύματος μαύρου χρήματος της μαφίας της Καλαβρίας (‘Ndrangheta), που προέρχεται από τη διακίνηση κοκαΐνης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες(στο δίκτυο εμπλέκονται συνοικιακά μαγαζιά λιανικής και τράπεζες). Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο σε άρθρο του στην ολλανδική εφημερίδα “NRC” αποδίδει τη δολοφονία Ολλανδού δημοσιογράφου στη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού και οικονομικού συστήματος της Ολλανδίας που λειτουργεί σαν φορολογικός παράδεισος ξεπλύματος μαύρου χρήματος για τις εταιρείες: Fiat, Ferrari, τον όμιλο Mediaset, τα υποκαταστήματα του eBay, τα κεντρικά γραφεία της Google, είκοσι έξι εταιρείες Nike…». Και καταλήγει: «…το βρώμικο χρήμα τρέχει στις ίδιες πλατφόρμες, χωρίς κανόνες, με το χρήμα του σύγχρονου καπιταλισμού…».

Στην Ελλάδα, η Greek mafia (μαφιόζοι, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, δικηγόροι, λεσχιάρχες, επιχειρηματίες κ.ά.) απαλλάχτηκε, αφού «δεν προέκυψε κανένα στοιχείο» (δεν εστάλησαν οι απομαγνητοφωνήσεις των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ στο δικαστήριο!).

Και το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί αδιάλειπτα, μαφιόζικα, παρακρατικά, απάνθρωπα, κυνικά: «… Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ’ ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων -κατά παράφραση του Ρουσσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα. Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.», έγραψε ο Γιώργος Καραϊβάζ. Και το πλήρωσε με τη ζωή του.

**Η έκρηξη των μίντια «πνίγει» την αλήθεια μέσα στην υπερπληροφόρηση, μέσα στις δήθεν “πολλές αλήθειες”, στο «θόρυβο» και τη σύγχυση, που καταλήγει στην καταξίωση της κοινοτοπίας, στα «σκουπίδια», στη συνωμοσιολογία και στο ανεξάντλητο χάχανο. Σήμερα, βασανιζόμαστε, όπως ο πληθυσμός στο «Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο» του Χάξλεϋ, όχι γιατί γελάμε αντί να σκεφτόμαστε, αλλά γιατί δεν ξέρουμε ούτε γιατί γελάμε ούτε για ποιο λόγο έχουμε σταματήσει να σκεφτόμαστε. Γι’ αυτό πρέπει να αποκαλύπτουμε συνεχώς τα ψεύδη της εξουσίας, τα ψεύδη των “από πάνω” και των πετσωμένων μίντια, να ξεσκίζουμε το σελοφάν της δήθεν “αλήθειας” τους…

πηγή: artinews.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία