Οι εκπρόσωποι των ιδιωτών κλινικαρχών ομολογούν κλαψουρίζοντας πως υπάρχουν μόνο για να αρμέγουν δημόσιο κοινωνικοασφαλιστικό χρήμα στα εύκολα και εκ του ασφαλούς ενώ είναι ανίκανοι να νοσηλεύσουν κρούσματα της επιδημίας όπως οι ίδιοι λένε. Αυτή είναι η είδηση της χθεσινής μέρας.

Πάνος Παπανικολάου, Γιατρός (από το fb)

Όλα καλά και ακριβά για κάνα διάφραγμα. Τα άλλα μακριά και αγαπημένοι.

Στον καπιταλισμό ή θα είσαι με το ΕΣΥ ή με το ΕΓΩ. Οι ιδιώτες κλινικάρχες είναι με το ΕΓΩ. Το κακό είναι πως και αυτοί που κυβερνούν ιδεολογικά είναι με το ΕΓΩ.Όλοι θυμόμαστε την Μιράντα Ξαφά που μας έλεγε πως «Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά.»

Όλοι θυμόμαστε τον φιλελέ της διπλανής πόρτας να λέει ακριβώς το ίδιο. Γιατί λέει το κράτος είναι ανίκανος επιχειρηματίας , δεν πρέπει να διαχειρίζεται τίποτα»

Και πέρα από το γεγονός ότι οι ίδιοι ως στελέχη του κράτους απαξίωσαν την δημόσια υγεία ομολογούν αναίσχυντα πως η υγεία είναι επιχείρηση, μπίζνα, λεφτά και κέρδη.

Πως να εξηγήσεις πως οι κοινωνίες ιστορικά έβγαλαν από την εξίσωση του κέρδους πράγματα τα οποία είναι πάνω από το χρήμα. Όπως η υγεία, η παιδεία, η εκπαίδευση. Δεν καταλαβαίνουν. Δεν καταλαβαίνουν βέβαια μέχρι να βρεθούν οι ίδιοι στην ανάγκη αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Η υγεία στο μυαλό κάθε πολιτισμένου ανθρώπου είναι ένα δημόσιο αγαθό. Για τον απολίτιστο η υγεία μπορεί να είναι και κέρδος . Αυτή είναι η ουσία. Δεν είναι απλά θέμα ιδεολογίας . Είναι θέμα πολιτισμού. Εξέλιξης του είδους μας ως άνθρωποι.

Θα αρχίσουν πάλι βέβαια τις πίπες περί λεφτόδεντρου. Γνωστές πίπες από ανθρώπους που σε κάθε ευκαιρία ξεζουμίζουν το κρατικό χρήμα. Η δημόσια υγεία είναι με το ΕΣΥ. Το ΕΓΩ των κλινικαρχών και των κλακαδόρων τους τώρα είναι ευκαιρία να πάψει να υπάρχει. Αλλιώς ας βγούμε όλοι να πούμε πως δεν είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι αλλά ούγκανα και τίποτε άλλο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το