Σε μια νέα επίδειξη πολιτικού καιροσκοπισμού, ο Ν. Ανδρουλάκης βλέποντας πως τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ (τα οποία αφειδώλευτα εκτόξευσαν ήδη από την επαύριο της εκλογής του στην ηγεσία του κεντροαριστερού δεκανικιού βασικά οικονομικοπολιτικά κέντρα εξουσίας που επιδιώκουν την «ελεγχόμενη αναστύλωση» του μεταμφιεσμένου ΠΑΣΟΚ, ώστε να αποτελέσει τον ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στο ρευστό πολιτικό σκηνικό που θα προκύψει την επαύριο των εθνικών εκλογών) «έχουν πιάσει τα όριά τους», άλλαξε τροπάρι.

Έτσι, ενώ μέχρι πρότινος απέφευγε να ζητήσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στο όνομα δήθεν της «εθνικής υπευθυνότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας», στη συγκυρία ανακάλυψε πως «είναι αδιανόητο να διαχειριστεί η παρούσα κυβέρνηση τα 72 δισ. του ταμείου ανάκαμψης του ΕΣΠΑ…στο σημείο που έχουμε φτάσει πρέπει να γίνουν εκλογές». Κλείνοντας το μάτι στα ξένα και ντόπια αφεντικά του, πως σε κάθε περίπτωση αποτελεί τον καταλληλότερο μπαλαντέρ, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιχειρεί παράλληλα να αντιρροπήσει τις πιέσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Στα πλαίσια αυτά, στη λογική των «ίσων αποστάσεων» που εγκαινίασε η Φ. Γεννηματά, ο Ν. Ανδρουλάκης δημαγωγεί αμφίσημα «για τον αδιαπραγμάτευτο όρο της συμμετοχής του κόμματός του στη συγκρότηση κυβέρνησης», η οποία «πρέπει να έχει σοσιαλδημοκρατικό κορμό και πρωθυπουργό πρόσωπο εκτός των Μητσοτάκη-Τσίπρα, που απέτυχαν στις διακυβερνήσεις τους».

Επιχειρώντας να διαχωριστεί επικοινωνιακά από τον «νέο διπολισμό», ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κομπορρημονεί πως «δίνει τη μάχη του συγκεκριμένου, του απλού και του αυτονόητου, που λύνει τα προβλήματα…το δίλημμα δεν είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ή με αυτούς που συσσωρεύουν νέα προβλήματα στα παλιά, ή με αυτούς που τα λύνουν». Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ανδρουλάκης παρουσιάζει ως «απαύγασμα της πολιτικής» τις χιλιομασημένες κενολογίες περί «αυτοοργάνωσης, για ένα κόμμα ανοιχτό, όχι κόμμα της παρέας, ούτε κόμμα των βουλευτών». Με φουσκωμένα τα πανιά από τη μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες του περασμένου Δεκέμβρη για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ καταρτίστηκε και ο οδικός χάρτης για τη διεξαγωγή του συνεδρίου στις 20 Μάη.

Βασικό σταθμό-προάγγελο για τα περαιτέρω αποτελούν οι ψηφοφορίες στις 8 Μάη από τη… βάση (διάβαζε από τους 270.000 που ψήφισαν για την εκλογή νέου προέδρου και όσους εγγραφούν εκείνη την ημέρα) για την ανάδειξη δημοτικών και νομαρχιακών επιτροπών, των συνέδρων αλλά και για το όνομα του κεντροαριστερού μορφώματος.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το