Ξεχείλισε η οργή λαού και νεολαίας στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη το βράδυ, έπειτα από την επαίσχυντη πρόταση της εισαγγελίας να αθωωθεί «λόγω αμφιβολιών» ο Ηλίας Μίχος, κομματάρχης της ΝΔ που βαρύνεται με τις εγκληματικές πράξεις παιδοβιασμού σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό.

Πλήθος κόσμου με μαζική και δυναμική συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία εξέφρασε την αγανάκτησή του για μια δικαιοσύνη που επιδιώκει να αθωώσει παιδοβιαστές και μαστροπούς και να συγκαλύψει σκάνδαλα. Με συνθήματα και πανό πλήθος φορέων και συλλογικοτήτων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη.

Στη συγκέντρωση και την πορεία πήρε μέρος και το Μ-Λ ΚΚΕ με δικό του πανό και μαζικό, μαχητικό μπλοκ, με συνθήματα ενάντια στη σαπίλα, την συνενοχή, και την αναλγησία του πολιτικού συστήματος και με απαίτηση να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι και να σταματήσει τώρα το εξοργιστικό καθεστώς της ατιμωρησίας και της συγκάλυψης.

Η Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ για την εξοργιστική πρόταση της εισαγγελέως στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Εξοργιστική ήταν η πρόταση της εισαγγελέως στη δική του παιδοβιαστή Μίχου στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του για τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας με πιθανό αποτέλεσμα να πέσει στα μαλακά το πρώην στέλεχος της ΝΔ και ταυτόχρονα λίγο πολύ φόρτωσε όλες τις ευθύνες στην μητέρα.Η πρόταση αυτή σηματοδοτεί άλλη μια προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών σκανδάλων από την κατά τα άλλα τυφλή δικαιοσύνη και έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών μέσω της αντίστοιχης εξεταστικής επιτροπής. Τέμπη, Novartis, υποκλοπές και τώρα η υπόθεση της 12χρονης φέρνουν στο φως με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τον βούρκο μέσα στον οποίο είναι βυθισμένη η κυβερνητική πολιτική των κατά τα άλλα “αρίστων”. Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται ξανά το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δικαιοσύνης. Μιας δικαιοσύνης που επιδιώκει να αθωώσει παιδοβιαστές, να συγκαλύψει σκάνδαλα, την ίδια στιγμή που μέσα σε λίγες μέρες κατά κυβερνητική παραγγελία βγάζει παράνομες τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τις απεργίες. Αίφνης, μετά την πρόταση της εισαγγελέως, κυβερνητικά στελέχη, τα κυρίαρχα ΜΜΕ, “έγκριτοι” νομικοί και κάθε είδους παπαγαλάκια ζητούν ή θα ζητήσουν στο όνομα της “διάκρισης των εξουσιών” να “αφεθεί ελεύθερη η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της”. Δεν πρόκειται για καμιά ελευθερία της δικαιοσύνης, αλλά για την εκχώρηση στην αστική δικαιοσύνη του ελεύθερου να λειτουργεί εντελώς ασύδοτα απέναντι στον εχθρό λαό και ταυτόχρονα να αθωώνει ή ακόμα και να διευκολύνει τους εκπροσώπους της κυρίαρχης τάξης. Δεν υπάρχει επίσης καμία διάκριση εξουσιών στα πλαίσια του αστικού συστήματος. Σε αυτό το σύστημα όλες οι εξουσίες συνενώνονται κάτω από την κυριαρχία της ντόπιας ολιγαρχίας και των κυβερνήσεών της και αυτών τα συμφέροντα υπηρετούν.Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Κολωνού αποτελεί λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι και να μην πέσουν στα μαλακά. Να σταματήσει τώρα το εξοργιστικό αυτό καθεστώς της ατιμωρησίας και της συγκάλυψης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το