Νεκρή μέσα στο δωμάτιο της έπεσε το βράδυ της Δευτέρας μαι 13χρονη στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ, καθώς δέχθηκε σφαίρα ενώ έβλεπε τηλεόραση.

Τραγική ειρωνεία ότι η μικρή Σάντρα Παρκς πριν από δύο χρόνια είχε διακριθεί σε διαγωνισμό έκθεσης για την ένοπλη βία στην πόλη της, μνημονεύοντας τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Η 11χρονη τότε μαθήτρια έγραφε ότι έβλεπε «παραδείγματα χάους σχεδόν κάθε μέρα» και εξέφραζε την θλίψη της για τα μικρά παιδιά που έπεφταν θύματα «αχρείαστης ένοπλης βίας».

Για τον θάνατό της συνελήφθη ένας 26χρονος, αλλά η αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμα αν ο πυροβολισμός ήταν τυχαίος ή το σπίτι της Σάντρα είχε στοχοποιηθεί από κάποιον.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Journal Sentinel σε ένα απ’ τα παράθυρα του σπιτιού της μπορούσε να δει κανείς δύο τρύπες από σφαίρες.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της μητέρας της. Είχε πάει νωρίς για ύπνο, δήλωσε, αφήνοντας τα παιδιά να βλέπουν τηλεόραση. Ξύπνησε από τους πυροβολισμούς, λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ. Βρήκε την κόρη της αιμόφυρτη στο πάτωμα.

Η μητέρα της δεν πρόλαβε καν να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι τουλάχιστον τρία παιδιά έχουν πυροβοληθεί θανάσιμα στην πόλη τα τελευταία χρόνια από σφαίρες που προήλθαν έξω απ’ τα σπίτια τους.

Κάνοντας λόγο για «παραφροσύνη», ο δήμαρχος του Μιλγουόκι Τομ Μπάρετ εκτίμησε ότι ο δράστης ενδεχομένως να ήθελε να εκφράσει τον θυμό του ή να φοβίσει κάποιον. «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ένα 13χρονο κορίτσι σκοτώθηκε στο δωματιό του», τόνισε.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το