Βροχές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και χαλαζοπτώσεις κατά κύριο λόγο σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές θα φέρει έως την Κυριακή το νέο κύμα κακοκαιρίας, που ονομάστηκε «Φοίβος», καθώς δύο διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά θα επηρεάσουν τη χώρα μας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Παράλληλα, θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 8 έως 9 Μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο μέχρι το Σάββατο, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψόμετρου της βόρειας χώρας.

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης και της Πέμπτης ένα χαμηλό βαρομετρικό θα κινηθεί γρήγορα βορειοανατολικά και ξεκινώντας από τις ακτές τις Λιβύης, θα φτάσει έως στη Βουλγαρία το βράδυ της Πέμπτης.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου αναμένονται στη χώρα μας βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, ενώ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν και πάλι στα βόρεια ορεινά. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.

Από την Παρασκευή έως και το μεσημέρι της Κυριακής ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό, κινούμενο από Ιταλία προς Τουρκία, θα φέρει βροχές σε όλη τη χώρα, ενώ καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις αναμένονται στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πιθανώς σε περιοχές χαμηλού υψόμετρου της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν αρχικά στο Ιόνιο και κατόπιν και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, κυρίως το Σάββατο, οπότε αναμένεται παγετός ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, βελτίωση του καιρού αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.

Όμως, η βελτίωση θα είναι πρόσκαιρη καθώς από την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένονται εκ νέου φαινόμενα, η έκταση και η ισχύς των οποίων είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επί του παρόντος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το