Η κυβερνητική  εκστρατεία καταστολής  και  κατασυκοφάντησης  με  πρόσχημα την πανδημία συνεχίστηκε  στα Γιάννενα και κατά την διάρκεια  της προπαγάνδας της απεργίας αλλά και ανήμερα για όσους επιμένουν στις  απεργιακές κινητοποιήσεις και την περιφρούρησή τους. Μετά το όργιο της  τρομοκρατίας και του εκφοβισμού του λαού τις προηγούμενες ημέρες  στον  επέτειο του Πολυτεχνείου οι προσαγωγές που μετατρέπονται σε συλλήψεις   και η  επιβολή εξοντωτικών προστίμων δεν έχουν τέλος.

  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αρνούμενη να στηρίξει το δημόσιο σύστημα  υγείας, όχι μόνο έχει αφήσει απροστάτευτους τους εργαζόμενους και τον  ελληνικό λαό μπροστά στην επιδημία αλλά προκλητικά χρησιμοποιεί την  επιδημία σαν “ευκαιρία” για να περάσει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και σαν  μέσο για να επιβάλει εκτεταμένες αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις.

Οι κατασταλτικές δυνάμεις έδειξαν ότι είναι πολύ καλά εκπαιδευμένες  στο ρόλο της ισοπέδωσης κάθε έννοιας συνταγματικού και λαϊκού  δικαιώματος και στην επιβολή του δόγματος του τρόμου στον «εχθρό-λαό».

Το Μ-Λ ΚΚΕ η νεολαία του «ΠΟΡΕΙΑ» και η  ΕΡΓΑΣ κάλεσαν το λαό να  συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στον αντεργατικό νόμο-έκτρωμα Βρούτση, να  υπερασπιστεί τη συνδικαλιστική λειτουργία των σωματείων και το δικαίωμα της απεργίας. Να συνεχίσει τον αγώνα για δουλειά με  δικαιώματα. Να απαιτήσει οικονομική στήριξη στους ανέργους. Ενάντια  στην περικοπή των μισθών και των δώρων και για την άμεση ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας.

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν  σε όλη τη χώρα  οι αγωνιστές διαδηλωτές ήρθαν και πάλι   αντιμέτωποι με πρωτοφανή καταστολή. Τα Γιάννενα και πάλι ήταν αστυνομοκρατούμενα από το πρωί με δεκάδες αστυνομικούς, ασφαλίτες, ΔΙΑΣ και ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει το χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης για να επιβάλουν το δόγμα «νόμος και τάξη». Τόσο τις προηγούμενες μέρες όσο και σήμερα προσήγαν δεκάδες αγωνιστές λόγω της πολιτικής τους παρέμβασης! Την ημέρα της απεργίας προσήγαν μέλη της νεολαίας μας «Πορεία» καθώς και μέλη αναρχικών οργανώσεων και συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου. Έστησαν  μια απαράδεκτη βιομηχανία προσαγωγών-συλλήψεων και επιβολής ατομικών προστίμων ενώ τηρούνταν όλα το μέσα προστασίας. Παρ’ όλα αυτά μια μικρή διαδήλωση έγινε και πάλι στο κέντρο της πόλης έξω από την λογική του Ε.Κ.Ι. να μην καλέσει απεργιακή συγκέντρωση.

Είναι πρόδηλο ότι όλες αυτές οι χουντοαπαγορεύσεις, ο εκφοβισμός και η επίκληση της «ατομικής ευθύνης» καμιά σχέση δεν έχουν να κάνουν με τον κορονοιο την στιγμή που κόσμος πεθαίνει γιατί  οι ΜΕΘ βρίσκονται στο «κόκκινο».

            Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αστυνομική βία και καταστολή. Απαιτούμε την  άμεση απόσυρση των μηνύσεων και των προστίμων. Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο να καταγγείλει την πολιτική της κρατικής καταστολής και της τρομοκρατίας. Καλούμε τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν αποφάσεις καταδίκης αυτής της καταστολής. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να μην φοβηθεί, ΜΑΖΙΚΑ να παλέψουν για να μπει φραγμός στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. 

Αγώνας για μαζικούς διορισμούς στην Υγεία ,  μαζικά τεστ, και  ΜΕΘ

Κάτω οι κυβερνητικές απαγορεύσεις και η καταστολή!

Οι αγώνες και οι αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το