Οι Γερουσιαστές των Δημοκρατικών δεν στήριξαν το νομοσχέδιο για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Συρία, καθώς το λουκέτο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεχίζεται για 18η ημέρα.

«Πάγο» σε νομοσχέδιο για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Συρία και τους συμμάχους της — Ρωσία και Ιράν — έβαλαν οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας των ΗΠΑ, εν μέσω του συνεχιζόμενου «λουκέτου» στη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο, το οποίο αφορούσε την ενίσχυση της αμερικανικής ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, έλαβε τη στήριξη μόλις 56 από των συνολικά 100 Γερουσιαστών. Για την έγκρισή του, απαιτούταν η θετική ψήφος 60 Γερουσιαστών.

Η απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος να μπλοκάρει το νομοσχέδιο, συνδέεται άρρηκτα με το «shutdown». Το Σάββατο, ο Γερουσιαστής του Μέριλαντ, Κρις βαν Χόλεν, είχε προειδοποιήσει ότι οι Δημοκρατικοί θα μπλοκάρουν την εξέταση οποιουδήποτε νομοσχεδίου, το οποίο δεν σχετίζεται με την επαναλειτουργία της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι το ομοσπονδιακό «λουκέτο», το οποίο μετράει 18 ημέρες ζωής, επήλθε μετά την άρνηση των Δημοκρατικών να συναινέσουν στην εξασφάλιση κονδυλίου 5 δισ. δολαρίων για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, κάτι το οποίο μετ’ επιτάσεως ζητάει ο Ντόναλντ Τραμπ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το