του υποψήφιου με το Μ-Λ ΚΚΕ στην Ημαθία Μπάμπη Χατζηθεοδωρίδη

Λίγες ημέρες απομένουν ως τις εκλογές στις 21 του Μάη και τα διλήμματα κι οι ωμοί εκβιασμοί προς το λαό μας πυκνώνουν και περισσεύουν. Απολύτως «δημοκρατικά» απ’ όλες τις δυνάμεις του αστικού κοινοβουλίου. Ασφαλώς, μεγαλύτεροι εκβιασμοί και διλήμματα από τους ισχυρούς του παιχνιδιού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Όμως και πολιτικές δυνάμεις που χαρακτηρίζονται αριστερές, όπως το ΜέΡΑ25  αλλά και το ΚΚΕ, δεν παραλείπουν στην προσπάθειά τους να «ψαρέψουν» ψήφους να θέσουν τα δικά τους διλήμματα και τους δικούς τους εκβιασμούς, μέσα από μία στοχευμένη προπαγάνδα. Σαν άλλοι «μεγάλοι» του αστικού πολιτικού παιχνιδιού ανασύρουν και χρησιμοποιούν τη θεωρία της «χαμένης ψήφου», στοχεύοντας ασφαλώς άλλες μικρότερες δυνάμεις. Μόνιμη επωδός στο στόμα τους: «Αν δεν πάει στη Βουλή η ψήφος είναι τσάμπα…Ας πάει σε κάποιον που , έστω, θα λέει κάτι διαφορετικό κι ας μη συμφωνείς σε όλα»!

Σχετικά με τα διλήμματα και τους εκβιασμούς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με συμπλήρωμα το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ, που διαγκωνίζονται μέρα νύχτα  να παραπλανήσουν το λαό μας και να υποκλέψουν την ψήφο και τη συγκατάθεσή του για ακόμα πιο μαύρες ημέρες, είναι αναμενόμενα. Θα περίμενε κανείς πως δε θα συναντούσε ακριβώς την ίδια πολιτική αντίληψη στο χώρο της αριστεράς. Όμως τη συναντά! Αν κανείς διαβάσει προσεκτικά και ψάξει να βρει πίσω από τις λέξεις το πραγματικό νόημα, εύκολα καταλαβαίνει πως και οι παραπάνω μετρούν τη λύση των εργατικών και λαϊκών προβλημάτων με τις έδρες!

Το λένε  ανερυθρίαστα: «Τα πράγματα θα είναι καλύτερα για το λαό αν από 15 (οι έδρες του ΚΚΕ) γίνουν 20, 30 ή και 40»! Με αυτήν την εκβιαστική πολιτική θέση επιδιώκουν να κερδίσουν ψήφους, διακηρύσσοντας πως όλοι οι αριστεροί, οι αγωνιστές, οι κομμουνιστές,  όπου κι αν βρίσκονται, ό,τι κι αν πιστεύουν ή λένε, πρέπει να  βρεθούν στο ΚΚΕ και να το ψηφίσουν…μονοκούκι! Η ψήφος στο ΚΚΕ, για παράδειγμα, και η αύξηση των εδρών του στο αστικό κοινοβούλιο είναι αυτή που θα ανακουφίσει και θα δώσει λύσεις στα λαϊκά προβλήματα και αγωνίες! Ανάλογες θέσεις και από το ΜέΡΑ25!  Ακόμη χειρότερα η λογική αυτή, που μάλιστα παρουσιάζεται  ως αριστερή και όχι ως εκβιασμός, φέρνει στην επιφάνεια τη θεωρία της «χαμένης ψήφου»,  που συνηθίσαμε να ακούμε από στόματα άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Αν η πραγματικότητα δε μας αρέσει… τότε τη διαστρέφουμε και την παραμορφώνουμε. Ισχυρό υπήρξε το ΚΚΕ στην προηγούμενη βουλή- κι οι 15 βουλευτές δεν είναι λίγοι- , παρόμοια ισχυρό και το κόμμα Βαρουφάκη. Κι όχι μόνο αυτό αλλά το ΚΚΕ διαθέτει και ισχυρές κοινωνικές δυνάμεις, άφθονη συνδικαλιστική παρουσία. Έγινε όμως όλη αυτή δύναμη αριστερό «άλλοθι» της πολιτικής που 4 χρόνια εφάρμοσε με ανηλεή τρόπο η κυβέρνηση ΝΔ , ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό. Αποδέχτηκαν επί της ουσίας την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα που έκλειναν μέσα το λαό ,ας και του έβαζαν στενότερη θηλειά στο λαιμό, αφήνοντας τη ΝΔ να περνά χωρίς δυσκολίες την πολιτική της. Σύρθηκαν , έστω και παρατεταγμένα, πίσω από αυτήν συμμετέχοντας σε αθλιότητες όπως η πλακέτα της Μαρφίν ή η υπερψήφιση από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες του επιδόματος των 600 ευρώ στα γκλομπ της καταστολής. Μετατράπηκαν, ως ηγεσίες, σε δεκανίκια και στηρίγματα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής! Να, λοιπόν, ποια είναι χαμένη ψήφος. Είναι η ψήφος σε κόμματα που προσαρμόζονται στην αντιλαϊκή πολιτική και την ανέχονται, δίνοντας της δύναμη να επελαύνει απρόσκοπτα…έστω κι αν τα υπερεπαναστατικά λόγια περισσεύουν.

Το Μ-Λ ΚΚΕ λέει ΝΑΙ στην ψήφο που βλέπει πέρα από την κάλπη και τη Βουλή. Που ενισχύει το λαϊκό κίνημα και την πραγματική αριστερά. Για την πραγματική αριστερά , ο ρόλος της κάθε δύναμης  δεν έχει σχέση με την αυταπάτη του «μικρότερου κακού» ή της «χαμένης ψήφου»! Ο ρόλος κάθε δύναμης, πραγματικά αριστερής και επαναστατικής, μπορεί να μετρηθεί με την επίδραση της στην πάλη και τους αγώνες του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Με την επίδραση στην πάλη που 4 χρόνια τώρα υπονομεύτηκε από τη στάση του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 στην καθημερινότητα και τους αγώνες.

   Με αυτήν τη σκέψη πρέπει καθένας να ψηφίσει. Η ψήφος πρέπει να ενισχύει το λαϊκό και εργατικό κίνημα και όχι να το υπονομεύει. Αυτό είναι το κύριο και τώρα και όχι με πόσες έδρες θα εφοδιαστούν τα κόμματα που προσαρμόστηκαν, ανέχτηκαν ή εξωράισαν  την εγκληματική πολιτική της ΝΔ. Χαμένη είναι κάθε ψήφος σε όσους μιλούν για «χαμένες» ψήφους. Όχι μόνο χαμένη αλλά γεμάτη αυταπάτες και για αυτό επικίνδυνη. Μακριά από κάθε υπονομευτικό εκβιασμό οι αριστεροί και οι κομμουνιστές να σταθούμε στην κάλπη , απαντώντας στις ανάγκες των καιρών και του λαού μας. Η ψήφος στο Μ-Λ ΚΚΕ δεν είναι χαμένη. Είναι αναγκαία για να ενισχυθούν οι δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα. Οι δυνάμεις της πραγματικής αριστεράς. Αυτές που μιλούν για την επόμενη ημέρα από την πλευρά των πραγματικών εργατικών και λαϊκών συμφερόντων. Είναι το μοναδικό δίλημμα.

Στις εκλογές στις 21 του Μάη ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ το Μ-Λ ΚΚΕ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το