Είναι μερικές φορές να γελάς και να κλαις μαζί.

Αυτό σκεφτήκαμε βλέποντας ένα βίντεο από το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου “Agora II. Δεσμώτες” όπου μιλά η Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ και πρώην οικονομική σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατέρα του σημερινου πρωθυπουργού.

Σήμερα, εν μέσω μίας επιδημίας του κορωνοϊού Covid -19 που έχει λυγίσει όλες τις χώρες στα γόνατά τους, τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια συστήματα υγείας κρατάνε τις κοινωνίες όρθιες.

Όμως η Μιράντα Ξαφά, στο απόσπασμα που ακολουθεί εξέφραζε την πίστη της ότι όλα πρέπει να γίνουν ιδιωτικά:

«Πιστεύω ότι το Υπερταμείο που έχει αναλάβει την διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια είναι το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί. Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά. Είναι ανίκανος επιχειρηματίας το κράτος, δεν πρέπει να διαχειρίζεται τίποτα.»

Δεν είναι κρυφό πως η ΝΔ δεν θέλει κρατικά νοσοκομεία, ή τουλάχιστον θέλει να δώσει ουσιαστικό λόγο στους επιχειρηματίες και στο ιδιωτικό κέρδος.

Στην πανδημία προσπαθούν από την πίσω πόρτα να βάλουν ιδιώτες, ψεύδονται για τις ΜΕΘ ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε χαρακτηρίσει «πεταμένα λεφτά» την πρόταση για στελέχωση των νοσοκομείων από τα οποία λείπουν, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία 30.000 περίπου γιατροί και νοσηλευτές και πάνω από 2.000 ΜΕΘ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το