Με το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα, πλάι στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ πήρε μπρος και η μηχανή της προπαγάνδας του. Από το πρωί μέχρι το βράδυ και από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο μέχρι το διαδίκτυο και τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι λαοί της Δύσης βομβαρδίζονται καταιγιστικά με κάθε είδους ρεπορτάζ που έρχονται να αναποδογυρίσουν την πραγματικότητα παρουσιάζοντας τους θύτες για θύματα, δικαιολογώντας τη σφαγή των αμάχων και τη γενοκτονία που συντελείται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Την ίδια στιγμή, σε χώρες της «δημοκρατικής» Δύσης, κάθε αντίθετη φωνή, κάθε δημοκράτης που δείχνει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό στοχοποιείται ως αντισημίτης, ακόμα και ως υποστηρικτής της τρομοκρατίας.

Ένα από τα βασικά και κυρίαρχα αφηγήματα, το οποίο επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση, είναι ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Χαμάς, κάνοντας μάλιστα λόγο για το δικαίωμα που έχει στην αυτοάμυνα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι πρώτον το κράτος του Ισραήλ έχει εξαπολύσει τη δολοφονική μανία του ενάντια στο σύνολο του Παλαιστινιακού λαού προχωρώντας σε κανονική εθνοκάθαρση, έχοντας σφαγιάσει στη λωρίδα της Γάζας χιλιάδες αμάχους εκ των οποίων μέχρι τώρα κοντά τέσσερις χιλιάδες είναι παιδιά. Ταυτόχρονα, στη Δυτική Όχθη, όπου παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει Χαμάς, τα αίσχη και οι βιαιότητες των εποίκων και του ισραηλινού στρατού κατοχής συνεχίζονται και -τον τελευταίο μήνα μάλιστα- πολλαπλασιάζονται. Σε καμία αυτοάμυνα, λοιπόν, απέναντι στη Χαμάς δεν βρίσκεται το Ισραήλ, που εδώ και 75 χρόνια χτυπά με κάθε τρόπο και ανηλεώς τον Παλαιστινιακό λαό. Αποκαλυπτικά άλλωστε είναι και τα δημοσιεύματα από απόρρητα έγγραφα του Ισραήλ που, όπως αναφέρεται, στοχεύουν στο βίαιο εκτοπισμό των Παλαιστίνιων από τη λωρίδα της Γάζας προς την έρημο του Σινά. Την ίδια ώρα -και προκειμένου να δικαιολογηθεί στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης το χτύπημα νοσοκομείων, σχολείων και θρησκευτικών χώρων- αναπαράγεται συνεχώς από τα κυρίαρχα ΜΜΕ το ισραηλινό αφήγημα ότι δήθεν αυτοί οι χώροι είναι καταφύγια «τρομοκρατών» που χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Πρόκειται περί μιας απίστευτης προπαγάνδας αίματος, προκειμένου να δικαιολογηθεί και να συνεχιστεί η δολοφονία χιλιάδων αμάχων. Στην πραγματικότητα το Ισραήλ εφαρμόζει το ναζιστικής έμπνευσης μέτρο της συλλογικής τιμωρίας του Παλαιστινιακού λαού.

Και αν αυτά συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, σε όλο τον δυτικό κόσμο και στον έναν ή στον άλλο βαθμό, οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη βρίσκονται συνεχώς στοχοποιημένες. Από τα πογκρόμ σε φοιτητές του Χάρβαρντ, που βγήκαν δημόσια να υπερασπιστούν τον Παλαιστινιακό λαό και τα ονόματά τους αναρτήθηκαν σε λίστες ώστε να μην βρίσκουν ποτέ δουλειά σε εταιρείες, μέχρι τα γήπεδα στα οποία απαγορεύτηκαν οι σημαίες της Παλαιστίνης και από την απαγόρευση διαδηλώσεων αλληλεγγύης με το πρόσχημα ότι δήθεν αυτές έχουν αντισημιτικό περιεχόμενο, μέχρι τη σύλληψη ακόμα και των Εβραίων της Νέας Υόρκης επειδή κατήγγειλαν τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ, μια τεράστια επιχείρηση διαστροφής της πραγματικότητας και τρομοκράτησης όσων εκφράζουν τα γνήσια αισθήματα αλληλεγγύης τους προς τον Παλαιστινιακό λαό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την ίδια στιγμή, σύσσωμος ο μουσουλμανικός και αραβικός κόσμος, αντιμετωπίζεται από τα κυρίαρχα δυτικά ΜΜΕ σαν ένα είδος υπανθρώπων έτοιμων να εξαπολύσουν «τρομοκρατικές επιθέσεις». Κι ενώ από τη μια κατηγορούν ολόκληρους λαούς ως φονταμενταλιστές τρομοκράτες, κουβέντα δε λένε για το θρησκευτικό παραλήρημα Νετανιάχου, που σε διάγγελμά του κατέφυγε στους …προφήτες και τη Βίβλο για να δικαιολογήσει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Την ίδια στιγμή, μόνο τεράστια υποκρισία μπορεί να χαρακτηριστούν τα κροκοδείλια δάκρυα των δυτικών για τους αμάχους της Γάζας. Αυτοί που εξόπλισαν με κάθε τρόπο το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, έρχονται τώρα και παριστάνουν τους αθώους εκδηλώνοντας υποτίθεται ενδιαφέρον για τα χιλιάδες παιδιά και αμάχους που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Πρόκειται βασικά για τη χυδαιότητα που εκστόμισε και ο Μητσοτάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στο Νετανιάχου αναγνώρισε για πολλοστή φορά το περιβόητο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα αλλά …«με μικρό ανθρωπιστικό κόστος». Στις πόσες χιλιάδες θανάτους παιδιών άραγε ορίζει ο Μητσοτάκης αλλά και η υπόλοιπη Δύση το μικρό ανθρωπιστικό κόστος;…

Πάρα την ανυπόφορη ισραηλινή και δυτική προπαγάνδα που έχει εξαπολυθεί, μπροστά στη φρίκη που αφήνουν πίσω τα σιωνιστικά εγκλήματα, οι λαοί αφυπνίζονται. Εκατομμύρια λαού σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ευρώπη και την Αμερική, εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους με τεράστιες συγκεντρώσεις κουρελιάζοντας τις απαγορεύσεις και την κυρίαρχη δυτική και ισραηλινή προπαγάνδα. Στις καρδιές των λαών του κόσμου αντηχεί το σύνθημα: Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το