Ευχάριστα τα νέα για τους απανταχού βιοπαλαιστές, οι οποίοι βρίσκουν επιτέλους διέξοδο δικαίωσης και αναγνώρισης των κόπων μιας ζωής. Όλα αυτά, μέσω μιας ταπεινής ηλεκτρονικής αγοράς της τάξεως των λίγων δεκάδων δολαρίων, από την άνεση της πολυθρόνας μας.

Πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι το είχαμε συνηθίσει κατά τον Μεσαίωνα, απλώς και μόνο με την αγορά (κατ’ ελάχιστον) ενός τετραγωνικού ποδιού (0,3 x 0,3 μ2.) σκωτσέζικης γης, είναι δυνατό ο κάθε τίμιος συμπολίτης μας, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν κατοικεί, να αποκτήσει -δίπλα στους τίτλους ιδιοκτησίας επί του σκωτσέζικου εδάφους- τον βαρύτιμο τίτλο του «Λόρδου»! Σμπαραλιάζοντας τα φεουδαρχικά στερεότυπα, και χωρίς να προαπαιτείται κάποιος γάμος με ευγενή, επίσης οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να κερδίσει, με την ίδια ακριβώς διαδικασία, τον πολυπόθητο τίτλο της «Λαίδης». Click στην ιστοσελίδα, log in με την πιστωτική μας κάρτα, έτοιμος ο τίτλος ευγενείας.

Η ευκαιρία ζωής, δεν σταματάει εδώ. Η εταιρεία που κυριολεκτικώς ξεπουλά γη και τίτλους, προχωρά σε σούπερ έκπτωση έως και 80% για την περίοδο του Χαλογουίν (τέλος Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη), φέρνοντας όλους τους επίδοξους νεο-ευγενείς, μια ανάσα από τον τίτλο τους, και σφήνα στα λόμπι των νεό-πλουτων! Ας σημειωθεί ότι στη Σκωτία ΔΕΝ υπάρχει φορολόγηση για την κτήση γης!
Με ευφάνταστες διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του τύπου «Ένα υπέροχο δώρο της τελευταίας στιγμής!» και «Το να γίνεις λόρδος, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις!» η εταιρεία πουλάει, τρόπον τινά, αέρα κοπανιστό, καθότι εν τέλει δεν παραχωρεί στους ψηφιακούς αγοραστές το (μικρό έστω) κομμάτι γης το οποίο μόλις πλήρωσαν για να αποκτήσουν, αλλά, δεσμευόμενη να φυτεύσει ένα δέντρο στο αγορασμένο αυτό έδαφος, (αντ)αποδίδει …οξυγόνο στους απανταχού Λόρδους πελάτες της και στον πλανήτη, και φόρο τιμής στην οικολογία και την πράσινη ανάπτυξη.

Αν η εταιρεία που τσεπώνει 50δόλαρα βαφτίζοντας Λόρδους και Λαίδες σε όλον τον πλανήτη πετυχαίνει ταυτόχρονα να βραβεύεται για την …οικολογική της συνείδηση, το βέβαιο είναι ότι ο καπιταλισμός, και τουλάχιστον εν προκειμένω, αναζητά ανάσες επιβίωσης κηρύσσοντας την επιστροφή στη …ρομαντική εποχή της φεουδαρχίας, διαπαιδαγωγώντας αναλόγως: «Οι τίτλοι μας προσφέρονται σε όλες τις εθνικότητες και σε όλες τις ηλικίες!» και «Ναι, μπορείς να χρησιμοποιείς και να αναφέρεσαι στον νέο τίτλο σου στις περισσότερες περιπτώσεις!».

Πριν βιαστείτε να προσπεράσετε την προσφορά, σκεφτείτε ότι έρχονται Χριστούγεννα, και ότι το πρωτότυπο αυτό δώρο έρχεται στο σπίτι σας μέσα σε μία ημέρα από την στιγμή της παραγγελίας σας.
Λόρδος σε 24 ώρες, με 50 ευρώ, δεν συνέβη ούτε στην καλύτερη στιγμή του Μεσαίωνα.

οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το