➣ Αντικαπιταλιστική αριστερά! Εναλλακτική λύση και «συντροφικό κλίμα», λέμε τώρα! Θυμηθήκαμε το παλιό, ρεβιζιονιστικό σύνθημα για τον μη καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Τό ’ριξε η ηγεσία της ΕΣΣΔ (Μπρέζνιεφ-Γκρομίκο) μετά το 1965 για τις χώρες του γ΄ κόσμου. Αφού είχε στριμωχτεί από το ΚΚΚίνας, η ΕΣΣΔ εφηύρε τον μη καπιταλιστικό δρόμο. Δεν ήταν καπιταλισμός, αλλά ούτε και σοσιαλισμός! Ακριβώς όπως και ο αντικαπιταλισμός. Είναι σοσιαλισμός, φεουδαρχία, δουλοκτητικό σύστημα, αυτοδιαχείριση, κοινοτισμός σε αστικό περιβάλλον; Τι ακριβώς είναι; Όποιος γνωρίζει περισσότερα ας επικοινωνήσει μαζί μας.

➣ Μιας και μιλάμε για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άλλοι θέλουν τη ΛΑΕ, άλλοι όχι, κόσμος πάει κι έρχεται, οι μεταβατικοί του ΝΑΡ (αφού μας φλόμωσαν για τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό που πεθαίνει, τώρα εφηύραν «φιάλες οξυγόνου» και προγράμματα μετάβασης), οι ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ γυρίζουν γύρω-γύρω ψάχνοντας, κλπ. Στην πρώτη κρίση και φουρτούνα αναποδογύρισαν οι βάρκες του Τιτανικού (λέγε με μεγάλο μέτωπο) και μαζεύουμε πνιγμένους και ναυαγούς. Δεν σώζουν οι μεγάλες κουβέντες για ενότητα, αγαπητοί. Η ιδεολογία σώζει, η λαϊκότητα, η αυταπάρνηση, το κομμουνιστικό σχέδιο. Τι δεν καταλαβαίνετε;

➣ Ακούγαμε τον Θ. Τζήμερο στην τηλεόραση. Σε τι συμπυκνώνεται το πρόγραμμα του άγριου νεοφιλελεύθερου γιάπη και της «Δημιουργίας ξανά»; Να πεθάνουν όλοι οι φτωχοί. Μόνο που δεν κατάλαβε ότι αν ψοφήσει η «χρυσοφόρος όρνιθα», δηλαδή οι εργαζόμενοι, τι θ’ απογίνουν οι φίλοι του;

➣ Η δύναμή σου την επόμενη μέρα, διακηρύσσει το ΚΚΕ. Εξηγήσιμο και «λογικό». Διότι οι αγώνες σήμερα αναβάλλονται. Οι λύσεις θάρθουν τη μέρα της λαϊκής εξουσίας. Παραπέμποντας στις ελληνικές καλένδες και στο απώτατο μέλλον. Αφού διαστρέβλωσε το ιστορικό χτες, η ηγεσία του ΚΚΕ δραπετεύει και από το σήμερα. Ύστερα ήρθε η …Δευτέρα Παρουσία.

➣ Στρατό, πολιτοφυλακή (τύπου ΤΕΑ), χωροφύλακες, νάρκες, όπλα, κρεμάλες και άλλα συναφή προπαγανδίζει ο Κλιντ Ίστγουντ της ακροδεξιάς, Κυριάκος Βελόπουλος. Κήρυκας του φόβου, του μίσους και της ξενοφοβίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Μπρρρ!!

➣ «Παίζουν» το Βαρουφάκη τα δεξιά ΜΜΕ. Ο γνωστός κλόουν της συριζαϊκής πολιτικής δίνει τα ανούσια show του. Σαν τον Σλοβένο «φιλόσοφο» Σλ. Ζίζεκ που δίνει παραστάσεις στα πανεπιστήμια, ο ΜέΡΑ 25(;) αφήνει για λίγο την μποέμικη και χλιδάτη ζωή του και πλασσάρεται σαν ο σωτήρας των απελπισμένων.

➣ Με ταξικό κομμουνιστικό πείσμα, με φλογερή καρδιά, με το κόκκινο ψηφοδέλτιο στο χέρι· ούτε ένας άνθρωπος των κύκλων μας χωρίς να μας ακούσει. Αλλά και χωρίς αυταπάτες, ο δρόμος είναι μακρύς και τραχύς. Με το πρόγραμμα του Μ-Λ ΚΚΕ για την τελική βδομάδα. Χωρίς ούτε ένα ευρώ από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο εκλογικό τεστ. Ερχόμαστε από πολύ μακρυά, βλέπουμε ακόμα μακρύτερα. Προχωράμε, προχωράμε, προχωράμε.

Νικηφόρος Ζερβός

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το