Η κυβέρνηση, αφαιρώντας από τους προϋ­­πολογισμούς των νοσοκομείων ζωτικούς πόρους ύψους 1,5 δισ. στα δύο χρόνια της πανδημίας, τα έχει οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση. Σε αυτό το διάστημα με νόμους, υπουργικές και διοικητικές αποφάσεις κατάφερε να επιταχύνει όσο ποτέ στο παρελθόν την πολιτική ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και της πλήρους παράδοσης του χώρου της Υγείας στα αδίστακτα ιδιωτικά συμφέροντα.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου. Μπροστά στην πλήρη αδυναμία αντιμετώπισης των περιστατικών, με εντολή της 2ης ΥΠΕ στέλνονται τα περιστατικά, αλλά και οι γιατροί(!) του δημόσιου νοσοκομείου στην ιδιωτική κλινική.
Όπως σημειώνει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος «Αντί να ενισχύσουν τα νοσοκομεία των νησιών με προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές λόγω καλοκαιριού, ενισχύουν τις ιδιωτικές κλινικές με γιατρούς… αντί να επιταχθούν οι ιδιώτες γιατροί να πάνε στο νοσοκομείο της Ρόδου να προσφέρουν υπηρεσίες, επιβάλλεται στους γιατρούς του νοσοκομείου, γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν σε ιδιωτική κλινική. Δηλαδή, τα έκτακτα χειρουργικά περιστατικά θα προσέρχονται στα επείγοντα του νοσοκομείου και θα πηγαίνουν μαζί με τους γιατρούς στην ιδιωτική κλινική να χειρουργηθούν. Φυσικά θα πληρώνουν και αρκετά από τη τσέπη τους».
Κάθε σχόλιο περισσεύει…

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το